Δήμος Κομοτηνής: 50.000 ευρώ για τον εξοπλισμό της αίθουσας δημοτικού συμβουλίου


Την έγκριση δέσμευσης πίστωσης ύψους 50.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού της αίθουσας συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.

Το κονδύλι αυτό, το οποίο συμπεριελήφθη στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2017 και το οποίο κρίθηκε ως «αναγκαίο», αφορά έργο με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού νέας αίθουσας δημοτικού συμβουλίου Δήμου Κομοτηνής» και σ’ αυτό προβλέπονται η αγορά επίπλων, μικροφωνικής εγκατάστασης και νέων δαπέδων.
Δεν διευκρινίζεται πάντως αν πρόκειται για εξοπλισμό της υπάρχουσας αίθουσας στο Πολυλειτουργικό Κέντρο όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο ή αν πρόκειται για την διαμόρφωση μιας καινούριας αίθουσας στην οποία θα μεταφερθούν οι συνεδριάσεις.
Αξίζει ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι επί διοίκησης Κοτσάκη, σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε ασκήσει έντονη κριτική στον τότε δήμαρχο για την απόφαση του να μεταφέρει την αίθουσα συνεδριάσεων από το Δημαρχείο Κομοτηνής στο Πολυλειτουργικό. Μάλιστα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» Δάμων Δαμιανός είχε αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενος για την «υποβάθμιση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου» ενώ ο μετέπειτα δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης είχε εξαγγείλει από το 2010 ακόμα την μεταφορά των συνεδριάσεων στο ανακαινισμένο κτίριο της Καπναποθήκης. Μια εξαγγελία όμως, που 6 χρόνια μετά παραμένει ακόμα στις καλένδες.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι απόφαση της δημοτικής Αρχής είναι το συγκεκριμένο έργο να δοθεί χωρίς διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση! Έχει και αυτό τη σημασία του…
Πηγή http://fonirodopis.gr

Σχόλια