Δέχθηκε αφορολόγητο 6.000 ευρώ και ομαδικές απολύσεις η Κυβέρνηση


Ενα-ένα μπαίνουν στη σειρά τα κομμάτια του παζλ, καθώς όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ελληνική πλευρά και οι δανειστές βρίσκονται σε πορεία προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα επιτρέπει στους θεσμούς να επιτρέψουν στην Αθήνα.

Κυβερνητικός παράγοντας, περίπου την ώρα που τελείωνε το μίνι Eurogroup στις Βρυξέλλες, έλεγε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί μείωση του αφορολόγητου-αλλά όχι κάτω από τις 6.000 ευρώ- και παράλληλα την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Να σημειωθεί ότι το αφορολόγητο όριο σήμερα είναι στα 8636 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 9.545 ευρώ αν πρόκειται για οικογένεια με παιδιά.

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος γνωρίζει την πορεία των συζητησεων με τους δανειστές και εκτίμησε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί τελικά τη μείωση στο αφορολόγητο όριο.

«Θα μειωθεί αλλά όχι κάτω από τα 6.000 ευρώ» ήταν η εκτίμηση του.

Πρόκειται για συνεργάτη του κ. Τσίπρα ο οποίος εκτίμησε ότι  «η κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει στην απαίτηση των Θεσμών για ομαδικές απολύσεις».

Μάλιστα, επιχειρηματολόγησε ότι το μέτρο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων δεν θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία. Αφορά παρά ελάχιστες μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα αλλά είναι αμιγώς ιδεολογικό θέμα, είπε η ίδια πηγή.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους, επί τη βάση της αξίωσης των δανειστών για μέτρα 1% του ΑΕΠ (περίπου 1,8 δισ.) τώρα και ακόμη 1% του ΑΕΠ μετά το 2018 (δηλαδή επιπλέον μέτρα 1,8 δισ.) τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσδιοριστεί και ο χρόνος επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα.  

Με την δήλωση που έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του αποψινού άτυπου μίνι Eurogroup επιβεβαιώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η επιστροφή των δανειστών της Τρόικας.
Σχόλια