Απίστευτο – 1ο ειδικό σχολείο Ιλίου: Πήγαν να τους κόψουν το ρεύμα, δεν τα κατάφεραν, και τώρα τους έκοψαν το φυσικό αέριο – Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος


Πριν από λίγες ημέρες συνεργεία της ΔΕΗ έφθασε στο 1ο ειδικό σχολείο του Δήμου Ιλίου προκειμένου να κόψουν το ρεύμα, λόγω οφειλών προς την εταιρεία. Ευτυχώς, με την παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτό απετράπη. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημεριανό Ρεπορτάζ» με τον Πέτρο Κουσουλό ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στον δήμο του λέγοντας πως «ήρθε συνεργείο της ΔΕΗ, για να κόψει το ρεύμα, εμείς αμέσως ως δημοτική αρχή κινητοποιηθήκαμε, πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι που πληροφορήθηκαν ότι πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα στο μπήκαμε μπροστά για να αποτρέψουμε τη διακοπή».
«Έκοψαν το Φυσικό Αέριο» 
Παράλληλα, ο δήμαρχος Ιλίου, προχώρησε σε μία άλλη αποκάλυψη, καθώς όπως είπε, στην σχολική μονάδα έχει κοπεί το φυσικό αέριο. «Έχουν κόψει το φυσικό αέριο. Αυτό δεν έχει φανεί ακόμα διότι οι συνθήκες είναι ιδανικές, δηλαδή δεν χρειάζεται ούτε ζέστη, ούτε ψύξη, αυτή τη στιγμή υπάρχει διακοπή του φυσικού αερίου στο σχολείο μας», είπε ο κ. Ζενέτος. 
«Ζητάμε λύση»
Σύμφωνα με τον κ. Ζενέτο η δημοτική αρχή στο Ίλιον ζητά λύση εδώ και τώρα και έχει απευθυνθεί και στους αρμόδιου. «Οι σχολικές μονάδες έχουν έναν τρόπο λειτουργίας, καλύπτονται από τις σχολικές επιτροπές του δήμου, στην περίπτωσή μας, πριν το ειδικό σχολείο πάει σε αυτό το νέο βιοκλιματικό κτήριο, ήταν σε ένα άλλο που οι λειτουργικές δαπάνες, ήταν 5000 ευρώ το χρόνο. Όταν πήγαμε στο νέο σχολείο, ζητήσαμε να δούμε τι έξοδα έχει, είδαμε λοιπόν, ότι οι δαπάνες αυτές είναι περίπου 50000 ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με τις καταναλώσεις που μας έδωσαν εγγράφως. Αυτήν την δαπάνη, εμείς δε μπορούμε να την καλύψουμε ως σχολική επιτροπή. Απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών, και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ανταποκρίθηκε. Ζητήσαμε αργότερα από το Υπουργείο να μα δώσει την διαχείριση των Λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας, γιατί το σχολείο είναι κατασκευασμένο με Σύμπραξη Δημόσιο και Ιδιωτικού Τομέα, έτσι στη σύμβαση υπάρχει αναφορά πως την διαχείριση δε μπορούμε να την έχουμε εμείς», είπε ο Νίκος Ζενέτος. «Εμείς έχουμε μείνει στο θέμα ή μας δίνετε τα χρήματα ή μας δίνετε την διαχείριση για να διαχειριστούμε τις δαπάνες. Το Υπουργείο ή πρέπει να δώσει τα χρήματα ή να δώσει σε μας την διαχείριση των Λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας» «Αν ήταν χειμώνας, τι θα γινόταν;. Πήγαμε στο Υπουργείο και ο ΓΓ του ΥΠΕΣ Κώστας Πουλάκης είπε ότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τους λογαριασμούς, αυτό το θέμα δε θα το αφήσουμε έτσι», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Ιλίου. 

Σχόλια