Διπλή επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε Βουλή και μαυσωλείο στο Ιράν


Διπλή επίθεση ενόπλων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιράν, η πρώτη στο κοινοβούλιο της χώρας και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από το κτήριο της ιρανικής Βουλής.
Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων με την τελευταία πληροφορία που μετέδωσε λίγο μετά τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το πρακτορείο Tasmin να ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων στο κοινοβούλιο σε επτά συμπληρώνοντας ότι άλλα τέσσερα άτομα κρατούνται όμηροι.
Όσον αφορά την επίθεση στο μαυσωλείο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκροί έπεσαν τρεις από τους τέσσερις δράστες ενώ τη ζωή του έχασε και ένας κηπουρός. Κατά πληροφορίες ο ένας από τους νεκρούς δράστες, μια γυναίκα, αυτοκτόνησε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ενώ ένας δεύτερος αυτοκτόνησε καταπίνοντας κυάνιο.
Για την ώρα είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των δραστών στο κοινοβούλιο, καθώς το πρακτορείο Fars μιλά για έναν και το Tasmin για τρεις άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ και πιστόλι.
«Ένας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Από τα πυρά του τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός και οχτώ πολίτες που είχαν πάει να επισκεφθούν βουλευτές των περιφερειών τους» ήταν η πρώτη πληροφορίες που μετέδωσε το Fars. Κατά την ίδια πηγή, που επικαλείται πληροφορίες από βουλευτές, ο δράστης έχει συλληφθεί.
Ωστόσο το Tasmin αναφέρει ότι η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί και οι τρεις δράστες παραμένουν στο χώρο του κοινοβουλίου.
Οι πρώτες εικόνες μετά τους πυροβολισμούς στο ιρανικό κοινοβούλιο
Σχεδόν την ίδια ώρα σημειώθηκε επίθεση στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται νότια της Τεχεράνης, με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για τέσσερις νεκρούς, τρεις δράστες και έναν κηπουρό. Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars οι δράστες ήταν τέσσερις με τον ένα να πέφτει νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, τον δεύτερο να έχει αυτοκτονήσει καταπίνοντας κυάνιο, τον τρίτο να έχει πυροδοτήσει γιλέκο με εκρηκτικά στη δυτική πτέρυγα του μαυσωλείου και τον τέταρτο να έχει συλληφθεί.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες αστυνομικοί απενεργοποίησαν και ένα δεύτερο γιλέκο με εκρηκτικά.
Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν, εν τω μεταξύ, ότι έκλεισε και ο σταθμός του μετρό έξω από το μαυσωλείο με πληροφορίες που τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν να μιλούν για κάποια έκρηξη.
Πηγή: newreport.gr

Σχόλια