Η αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει νύχτα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης


Ενα απίστευτο περιστατικό που θυμίζει άλλες μεθόδους εξελίχθηκε χτες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει δύο ανθρώπους οι οποίοι κάθε Τετάρτη βρίσκονται στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και δίνουν μαζί με πολλούς άλλους αγώνα για να σταματήσουν πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας και λαϊκής κατοικίας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην προσωπική σελίδα στο facebook του Χρήστου Αβραμίδη, η αστυνομία χτες το βράδυ έψαχνε στο σπίτι του, τον Ηλία Σμήλιου, όπως και τον Θανάση Αγαπητό, για να του συλλάβει.

Οι δύο άνθρωποι αυτοί, είναι δάσκαλοι, πρώην μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ και είναι πάντα στον αγώνα σε μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις.

Οι δύο δάσκαλοι απουσίαζαν από τα σπίτια τους.

Η ενημέρωση που έκανε πριν ώρες ο Χρ. Αβραμίδης μέσω της προσωπικής του σελίδας για όσα εξελίχθηκαν μετά τις 10.30 τη νύχτα: “Έκτακτο. Αστυνομικοί μόλις πήγαν στα σπίτια των αγωνιστών Ηλία Σμηλιου και Θανάση Αγαπητού για να τους συλλάβουν μέσα στη νύχτα επειδή σήμερα το μεσημέρι ακύρωσαν πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας. Δεν δίστασαν να αναστατώνουν οικογένειες για τα μάτια της τραπεζας Μετά από 9 μήνες που το κίνημα σώζει σπίτια και χωράφια φτωχών ανθρώπων ενάντια στις τράπεζες, “απο πανω” προσπαθούν να κάνουν αντεπίθεση…”
Πως είναι δυνατόν, έπειτα από πολλές ώρες, που είχαν τελειώσει τα γεγονότα στο Ειρηνοδικείο – όπου προσπάθησε η αστυνομία να συλλάβει δικηγόρο, ωστόσο, οι άνθρωποι που ήταν εκεί, τον πήραν από τα χέρια της αστυνομίας- να υπάρξουν διώξεις και μάλιστα τη νύχτα; Γενικά πως είναι δυνατόν να υπάρχουν διώξεις απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται;
Πηγή: newreport.gr

Σχόλια