Τραγικές Οι Ελλείψεις Προσωπικού Στο Νοσοκομείο Της Κατερίνης, Σύμφωνα Με Καταγγελίες


Με μισούς γιατρούς απ΄ όσους είχε το 2009 λειτουργεί το νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ οι «τραγικές ελλείψεις προσωπικού» έχουν ως αποτέλεσμα τηντεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων του νομού, οι οποίοι αναγκάζονται να προσφεύγουν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ στην Κατερίνη, στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας Νίκος Κωστόπουλος και ο αναπληρωτής Γραμματέας, ιατρός Γρηγόρης Λέων. Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, από τους 110 γιατρούς, που υπήρχαν  στο νοσοκομείο το 2009, σήμερα έχουν μείνει μόνο 55. Ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Παναγιώτης Ταρενίδης, ανέφερε ότι: «οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Κατερίνης είναι τεράστιες και πολλά περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο, διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης». 
Ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, ερωτηθείς από τον ΑΠΕ – ΜΠΕ για τις ελλείψεις προσωπικού ανέφερε ότι οι απαιτήσεις της τρόικα έχουν αγγίξει και το χώρο της υγείας με συνέπεια την υποστελέχωση των νοσοκομείων. «Σε αυτή την υποστελέχωση   δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το νοσοκομείο Κατερίνης. Δεν είναι μόνο το δικό μας νοσοκομείο υποστελεχωμένο. Ισα – ίσα το δικό μας νοσοκομείο δεν εμφανίζεται σε καμία  από τις λίστες νοσοκομείων που έχει φοβερά προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Μυστρίδης. 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κατερίνης, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον αναπληρωτή  υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, είναι υποστελεχωμένη και υπολειτουργεί. Συγκεκριμένα, από τις 12 διαθέσιμες κλίνες που είχαν δημιουργηθεί από το 2010, λειτουργούν μόλις οι τέσσερις με δύο αποσπασμένους γιατρούς από τη Θεσσαλονίκη και με δύο επικουρικούς. 
Ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης  απαντώντας στις καταγγελίες περί υποστελέχωσης και υπολειτουργίας της ΜΕΘ τις διέψευσε λέγοντας ότι «η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικότατα με υπέροχα στατιστικά»  και παράλληλα, τόνισε, ότι η ΜΕΘ δεν λειτουργούσε επί των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι τέθηκε σε λειτουργία το 2016.
Πηγή: analitis.gr

Σχόλια