Δ. Μακεδονία: Φυσικό Αέριο και μετεγκαταστάσεις σε σύσκεψη στην Αθήνα


Σύσκεψη για το θέμα της έλευσης του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, του περιφερειάρχη, Θεόδωρου Καρυπίδη και εκπροσώπων της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), στο πλαίσιο της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης και μνημονίου συνεργασίας.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο περιθώριο της συνάντησης αυτής θα συζητηθεί και το θέμα της μετεγκατάστασης των Αναργύρων, μετά τις κατολισθήσεις των ορυχείων του Αμυνταίου.

(Σοκαριστικές εικόνες του Ορυχείου Αμυνταίου μετά την κατολίσθηση
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα πραγματοποιηθεί επίσης και νέα συνέλευση στους Αναργύρους, με τη συμμετοχή και των δημάρχων Αμυνταίου και Εορδαίας, αλλά και της ΑΝΚΟ, για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της μετεγκατάστασης, μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού που ανακοίνωσε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, την περασμένη Κυριακή στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων.

(Την άμεση αναγκαστική απαλλοτρίωση της Τ.Κ. Αναργύρων του δήμου Αμυνταίου, υπέρ του δημοσίου, ανακοίνωσε στους κατοίκους του οικισμού ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης)
Πηγή: energypress.gr

Σχόλια