Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε ελληνικές επιχειρήσεις με έδρα τη Βουλγαρία


Στο... μάτι  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν μπει 70 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη Βουλγαρία προκειμένουν να διαπιστωθεί αν δραστηριοποιούνται πραγματικά στη γείτονα χώρα ή έχουν κάνει εικονική μεταφορά. 
Ο έλεγχος των εταιρειών, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα φτάσει μέχρι και το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων και όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ,  πρόκειται για τον πρώτο μαζικό έλεγχο επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες που δημιουργήθηκαν για τον έλεγχό τους.
Οι ελεγκτές εστιάζουν στον έλεγχο του συνόλου των κινήσεων των εν λόγω εταιρειών, στη δραστηριότητα εκτός Βουλγαρίας, στις τραπεζικές κινήσεις τους στην αλλοδαπή, καθώς και στις ημέρες διαμονής τους στη Βουλγαρία και στους υπαλλήλους που δηλώνουν ότι απασχολούν.
Από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι για το 80% των επιχειρήσεων η μεταφορά έδρας είναι εικονική και σε αυτές τις επιχειρήσεις αναμένεται και να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα και να φορολογηθούν για τα εισοδήματα που απέκρυψαν από το ελληνικό Δημόσιο.
Πηγή: seleo.gr

Σχόλια