Ραχήλ Μακρή προς Νίκο Παππά:Ο HellasSat πουλήθηκε σε αραβικά συμφέροντα από τους προκατόχους σας. Κόψε τα ψέμματα".


Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης,  Ραχήλ Μακρή, στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά με αφορμή ανάρτησή του στο Twitter όπου ανέφερε:
Ραχήλ Μακρή στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος για Χρήση νέων τεχνολογιών και Δορυφορικές τεχνολογίες:


Στην Αθήνα σήμερα, 13 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.05΄, συνεδρίασε στην Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150) του Μεγάρου της Βουλής η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής, κυρίας Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
α) Εκλογή Β’ Αντιπροέδρου της Επιτροπής.
β) Χρήση νέων τεχνολογιών και προστασία του περιβάλλοντος – Δορυφορικές τεχνολογίες.
Τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί να ενημερώσουν  η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Μαρία Ευαγγελίδου, o Δρ. Kai–Uwe Schrogl, Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής Διαστημικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (Ε.Ο.Δ.) (European Space Agency – E.S.A.),  η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, Πολιτική Αναλύτρια στη Διεύθυνση  Διαστημικής Πολιτικής του Ε.Ο.Δ., καθώς και εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε την α΄ ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ.κ.:
ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Tο λόγο έχει η κυρία Μακρή.


ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτήν την πάρα πολύ ωραία οργάνωση που κάνατε για τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Ήταν μια πάρα πολύ καλή ενημέρωση. Να ευχαριστήσουμε και όλους τους φορείς που παρευρέθηκαν και μας ενημέρωσαν για ένα τόσο σπουδαίο θέμα. Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις μιας και είναι εδώ ο εκπρόσωπος της  Hellas Sat.
Γνωρίζουμε ότι Hellas Sat., οι δορυφόροι, δηλαδή, που διαθέτει η χώρα, έχουν πουληθεί σε αραβικά συμφέροντα. Θα ήθελα να μας πείτε πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη χώρα, το κόστος που μπορεί να έχει ώστε να μπορούμε να παίρνουμε πλέον αυτές τις πληροφορίες. Επίσης, υπάρχει κάποια μεταβολή και ποια είναι αυτή, ποιες ακριβώς είναι οι επιπτώσεις.
Γνωρίζουμε όλοι ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα στη χώρα μας είναι η μη ύπαρξη δασικού κτηματολογίου. Το Δασικό Κτηματολόγιο είναι πάρα πολύ βασικό, γιατί δεν συμβάλλει μόνο στην προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου της χώρας, αλλά διασφαλίζει και τα σύνορα της χώρας μας και θέματα τα οποία άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς, όπως γνωρίζουμε, η χώρα μας είναι μια χώρα ιδιαίτερης γεωπολιτικής κατάστασης στην οποία υπάρχουν θέματα με τους γείτονές μας, θέματα casus belli, τα οποία ασκούν για τα χωρικά μας ύδατα.
Γνωρίζουμε, επίσης, ότι το περιστατικό που είχε συμβεί στα Ίμια και την ανακήρυξη των Ιμίων ως γκρίζα ζώνη από τους Τούρκους, ένα από τα βασικά επιχειρήματα των Τούρκων υπήρξαν η καταγραφή στο δασικό τουρκικό κτηματολόγιο και μάλιστα του συγκεκριμένου του Μπουγκλά, της Αλικαρνασσού δηλαδή στα Ελληνικά, της περιοχής αυτής, τη στιγμή που εμείς δεν διαθέταμε δασικό κτηματολόγιο.
Έτσι, λοιπόν, ένα πολύ βασικό είναι να δημιουργηθεί στη χώρα δασικό κτηματολόγιο και έτσι θα θέλαμε από τους ειδικούς να μας πουν πώς μπορεί ακριβώς να συμβάλει, πόσο σύντομα μπορεί να είναι αυτό στη δημιουργία αυτού του δασικού κτηματολογίου η χρήση των τεχνολογιών του διαστήματος τα οποία είδαμε, μέσα από τη χρήση των δορυφόρων. Ευχαριστώ.

ΠΗΓΗ:rachelmakri.com

Σχόλια