Καταγγελίες για εμπλοκή Καμμένου – Κοντονή σε σκευωρία για Noor 1 και Μαρινάκη


Αποκαλύπτονται σήμερα στοιχεία που, εάν επαληθευθούν, καταδεικνύουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα να εξυφανθεί δικαστική σκευωρία, με στόχο να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την «υπόθεση Noor-1».


Βάσει των στοιχείων αυτών, στην εν λόγω απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, αρμόδιος ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από καταδικασθέντα για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρμόδιες αρχές μοιάζουν απρόθυμες να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν και έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ήδη κατονομασμένοι χρηματοδότες της μεταφοράς των ναρκωτικών με το πλοίο Noor-1.
Το UNFOLLOW δημοσιεύει σήμερα ένα κρίσιμο ντοκουμέντο: ηχογραφημένες συνομιλίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο διαδίκτυο και είναι δημόσια προσβάσιμες (σύνδεσμος). Οι συνομιλίες αυτές εγείρουν τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο των ανακριτικών μηχανισμών και των δικαστικών λειτουργών, αλλά και για τον ρόλο του υπουργού Πάνου Καμμένου και άλλων κυβερνητικών στελεχών.
Ακούστε εδώ όλες τις συνομιλίες (το UNFOLLOW έχει επέμβει μόνο για να αναγράψει στο video τα φερόμενα ως ονόματα των συνομιλούντων, για λόγους σαφήνειας):

Στις συνομιλίες αυτές ακούμε δύο συνομιλητές που αναφέρουν τα ονόματά τους. Ο ένας φέρεται, κατά δήλωσή του, να ονομάζεται «Mάκης Γιαννουσάκης», ενώ ο άλλος αναφέρεται στον εαυτό του με το όνομα «Παναγιώτης Χριστοφορίδης» και δηλώνει ότι είναι λιμενικός.
Μπορούμε συνεπώς βάσιμα να υποθέσουμε ότι πρόκειται για τον πρωτόδικα καταδικασμένο σε ισόβια για την «υπόθεση Noor-1», Μάκη Γιαννουσάκη, και τον αξιωματικό του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, με βάση το περιεχόμενο του διαλόγου, την ομοιότητα ανάμεσα στη φωνή του Γιαννουσάκη σε αυτές τις συνομιλίες και άλλες που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας παλαιότερα, την αναφορά που κάνει ο ένας εκ των συνομιλητών («Χριστοφορίδης») στο δικό του όνομα σε ένα σημείο των διαλόγων (14:25), το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που έκανε ο Μ. Γιαννουσάκης προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του Παναγιώτη Χριστοφορίδη, Λιμενικού στο Τμήμα Ασφαλείας Λιμενικού Πειραιά, και την Ειρήνη Τζίβα, Προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Το δε περιεχόμενο της συνομιλίας αντιστοιχεί και σε όσα αναφέρει ο Μ. Γιαννουσάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Real News την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, και στην οποία αναφέρεται σε απειλές και εκβιασμούς που δέχεται προκειμένου να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην χρηματοδότηση της μεταφοράς ναρκωτικών, και όπου ο Μ. Γιαννουσάκης αναφέρει ότι τον προσέγγισε «συγκεκριμένος αξιωματικός του Λιμενικού που μου μετέφερε μηνύματα πανίσχυρων ανθρώπων, κυρίως πολιτικών και δικαστικών». Το πιεστικό αίτημα ήταν να δώσει το αντίγραφο του λογαριασμού του και αναφέρει ότι οι «οι συγκεκριμένες μεταφορές χρημάτων αφορούσαν το ταξίδι του “Noor”, πράγμα που δεν είναι αληθές».
Κομβικό σημείο των συνομιλιών αφορά το ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσει ο Μ. Γιαννουσάκης στο Εφετείο για την «υπόθεση Noor-1». O αυτοαποκαλούμενος ως «Χριστοφορίδης» πιέζει τον εμφανιζόμενο ως «Γιαννουσάκη», λέγοντάς του: «Πρόσεχε μη σε δουλέψουν […] μη σου τάξουνε ότι στο Εφετείο σπάσεις τα ισόβια και […] μείνεις μαλάκας γιατί εκεί πέρα δεν υπάρχει δεύτερη» και υπογραμμίζοντας ότι είναι «το πιόνι σε μια σκακιέρα που όλοι έχουν κέρδος». Του λέει ρητά ότι «πρέπει να κάνεις εχθρό». Η εξήγηση που ο εικαζόμενος ως Χριστοφορίδης λέει είναι: «Τρελά οικονομικά συμφέροντα και τρελά πολιτικά συμφέροντα ρε Μάκη».
Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό που πιεστικά ζητάει ο αυτοαποκαλούμενος «Χριστοφορίδης» είναι ο Γιαννουσάκης να κάνει μια κατάθεση, με την οποία να εμπλέκει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις μεταφορές χρημάτων που σχετίζονται με την «υπόθεση Noor-1». Ειδικότερα, η πίεση είναι να διαμορφωθεί μέσα από τις καταθέσεις και τα σχετικά παραστατικά, η εικόνα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με ενδιάμεσο κρίκο τον πρωτόδικα καταδικασθέντα Αιμίλιο Κοτσώνη, ζήτησε από τον Μ. Γιαννουσάκη να μεταφέρει ποσά με πλαστά παραστατικά στον Κοτσώνη και αυτός στον έτερο καταδικασθέντα για την υπόθεση, Γιώργο Μπουρδούβαλη.
Τα τηλεφωνήματα του Πάνου Καμμένου
Ο ίδιος ο Μ. Γιαννουσάκης και σε αυτές τις συνομιλίες, όπως και στη συνέντευξη που έδωσε στη Real News, ισχυρίζεται ότι δέχτηκε πολύ συγκεκριμένη πίεση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να δώσει κατάθεση με αυτό το περιεχόμενο, παρότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε σχέση με την πραγματικότητα: «Εγώ στον Καμμένο το είπα, του λέω Πάνο εκείνο το βράδυ, μου λέει θα καταθέσεις. Του λέω “Πάνο εγώ τα είπα στο Δικαστήριο. Εμένα για ναρκωτικά ο Μπουρδούβαλης μου μίλησε, δεν μου μίλησε ποτέ αυτός”, “δεν με ενδιαφέρει”, μου λέει, “Αυτός είναι μπλεγμένος” μου λέει».
Επίσης, στη συνέντευξή του στη Real News, ο Μ. Γιαννουσάκης αναφέρει ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Πάνος Καμμένος για να τον ενημερώσει ότι θα τον επισκεφτεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, κ. Τζίβα, για να δώσει κατάθεση σε βάρος του Β. Μαρινάκη.
Στην κατοχή του UNFOLLOW βρίσκεται sms που έχει απευθύνει ο Μ. Γιαννουσάκης στον Πάνο Καμμένο, όπου ενημερώνει τον υπουργό ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση στοιχείων στην προϊσταμένη, ενώ θα ζητήσει και ειδική μεταγωγή. Επίσης, sms χαμένης κλήσης που προέρχεται από τον αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην κατοχή του UNFOLLOW, ωστόσο, έχει περιέλθει και η αναφορά εισερχομένων κλήσεων που έκανε η αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τον αριθμό που χρησιμοποιεί ο Μ. Γιαννουσάκης, από την οποία προκύπτει πως όντως το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να πραγματοποιεί τρεις κλήσεις προς τον Μ. Γιαννουσάκη (στις 21.03, στις 21.33 και στις 21.36), ενώ κλήση υπάρχει και την επόμενη μέρα στις 20.13.

Η επίσκεψη της κ. Τζίβα στον Μ. Γιαννουσάκη τεκμηριώνεται από σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση των Φυλακών Αυλώνα (E.K.K.N. Αυλώνα), που αναφέρει ότι την 17η Ιανουαρίου 2017 επισκέφτηκε τον Γιαννουσάκη η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά «για περίπου τρεις (3) ώρες».
Ο λόγος για τον οποίον ο Μ. Γιαννουσάκης εμφανίζεται, στο sms του προς τον Πάνο Καμμένο, να ανησυχεί ότι η εισαγγελέας είχε αργοπορήσει, είναι ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- η κ. Τζίβα είχε κατά λάθος πάει αρχικά στις Φυλακές Κορυδαλλού.
Σχετικά με τη συνομιλία που είχε με την κ. Τζίβα, ο Μ. Γιαννουσάκης στη συνέντευξή του στη RealNews αναφέρει: «Δεν πήρε καμία κατάθεση, ενώ ήρθε με τον γραμματέα της. Έκατσε σχεδόν τρεις ώρες. Όταν διαπίστωσε πως δεν προτίθεμαι να δώσω τέτοια κατάθεση, τηλεφώνησε, κατά τα λεγόμενά της, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μίλησε 45-50 λεπτά. Αποχώρησε γύρω στις 3 το πρωί. Μετά από τρεις ημέρες ήρθε ο λιμενικός και του έδωσα την κίνηση των λογαριασμών μου που είχα δεσμευτεί στην κ. Τζίβα ότι θα του δώσω».
Στην συνομιλία του με τον εικαζόμενο ως «Χριστοφορίδη» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μαλάκα πήρε τον Κοντονή από εδώ μέσα, μία ώρα του μιλάγαμε».
Αντίστοιχη αναφορά σε επικοινωνία της κ. Τζίβα με τον υπουργό Δικαιοσύνης επικαλείται ο Μ. Γιαννουσάκης και στη μηνυτήρια αναφορά του στον Άρειο Πάγο...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: ΕΔΩ

Σχόλια