Noor 1: Ποιοί παρασύρουν τον ΜητσοτάκηΠροκαλεί εντύπωση η εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα έντονη ενασχόληση που παρατηρείται σε μία ομάδα ΜΜΕ με το θέμα του «ναρκόπλοιου» NOOR 1.

Όταν προ δύο εβδομάδων περίπου η Ζούγκλα με τρία δημοσιεύματα αποκάλυπτε όλο το εύρος της εμπλοκής της πλευράς Βαγγέλη Μαρινάκη με την υπόθεση της παράνομης διακίνησης καυσίμων στον Περσικό Κόλπο και εξ αυτής της δραστηριότητας της υποψίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ουδέν εκ των παραπάνω ΜΜΕ ασχολήθηκε με τις αποκαλύψεις. Οι αποκαλύψεις δεν ανήκαν στη σφαίρα της φαντασίας. Αντιθέτως, είχαν να κάνουν με τις συνομιλίες και συνεντεύξεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μ' έναν εκ των πρωταγωνιστών αυτής της υπόθεσης, ισοβίτη πλέον, τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη ο οποίος καταδικάστηκε για τον ρόλο του στην υπόθεση NOOR.


Στην δεύτερη ενότητα των αποκαλύψεων ο αβίαστα λαλίστατος και έτοιμος να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές και την Δικαιοσύνη Γιαννουσάκης αποκάλυπτε και ένα νέο στοιχείο. Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις το στοιχείο αυτό αποτελεί και το κλειδί της υπόθεσης με το ναρκόπλοιο και την ηρωίνη που πλημμύρισε την Ελλάδα. Ο Γιαννουσάκης υπονόησε πώς η ποσότητα της ηρωίνης που μεταφέρθηκε με το NOOR1 δεν ήταν 2,1 τόνοι αλλά 3 τόνοι και πώς τα επιπλέον 900 κιλά τα διαχειρίστηκε η πλευρά Μαρινάκη σε συνεργασία με ένα δίκτυο Σέρβων ναρκεμπόρων στους οποίους και πωλήθηκε η ποσότητα. Ούτε τότε τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τις αποκαλύψεις. Περίεργο αλλά κανέναν ως φαίνεται νέο στοιχείο δεν κέντρισε την δημοσιογραφική περιέργεια αυτών των μέσων ενημέρωσης.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η Οικονομική Αστυνομία με την παρουσία Εισαγγελέα μετέβη στα γραφεία του Ομίλου Μαρινάκη και προέβη σε εκτεταμένη έρευνα και συλλογή στοιχείων. Όλως περιέργως αμέσως μετά αυτήν την ενέργεια της Οικονομικής Αστυνομίας υπήρξε η πρώτη μηντιακή αντίδραση του συστημικού λεγόμενου ενημερωτικού χώρου. Η αντίδραση ξεκίνησε από το νέο απόκτημα του Ομίλου Μαρινάκη, τον ΔΟ(Μ) , πρώην ΔΟΛ. Από την ιστοσελίδα tovima.gr και από την πέννα του αρμόδιου αστυνομικού συντάκτη πληροφορηθήκαμε όχι τις λεπτομέρειες της υπόθεσης NOOR1 όπως θα ανέμενε κάποιος αφελής αναγνώστης αλλά το ακριβώς αντίθετο. 


Πώς δηλαδή η πλευρά Μαρινάκη ουδεμία σχέση έχει με το ζήτημα αλλά και το πώς ο ισοβίτης μάρτυς ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης υπέστη εκβιασμό από κυβερνητικούς παράγοντες για να καταθέσει εναντίον του πρώην συνεργάτη του στον Περσικό Κόλπο Βαγγέλη Μαρινάκη. Με αυτό το δημοσίευμα άρχισε και η μεθοδική εμπλοκή των υπουργών Καμμένου και Κοντονή στην υπόθεση «εκβιασμού» του ισοβίτη.

Την επόμενη ημέρα την σκυτάλη πήρε ένα άλλο έντυπο «Το Καρφί» το οποίο δέχτηκε να «φιλοξενήσει»  ένα δημοσίευμα που «εκθέτει» τους δύο υπουργούς. Αυτό το δημοσίευμα βασίζεται σε μία προηγούμενη επιχείρηση – παραπληροφόρησης με επίκεντρο την εφημερίδα Real News η οποία χωρίς καν χτύπημα στην πρώτη σελίδα είχε δημοσιεύει συνέντευξη με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Εκεί ο Γιαννουσάκης επισημοποιούσε την στροφή του και άφηνε τις πρώτες αιχμές για του Καμμένο και Κοντονή αλλά και για τον ανακριτή του Λιμενικού Χριστοφορίδη και την Εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα εναντίον των οποίων ο ισοβίτης υπέβαλε μήνυση.


Στον χορό των δημοσιεύματα με προφανή στόχο το «ξέπλυμα» της πλευράς Μαρινάκη εισήλθε και το Unfollow το οποίο δημοσιοποίησε ηχητικό με συνομιλία του Γιαννουσάκη με τον ανακριτή του Χριστοφορίδη στο κελί της φυλακής. Άραγε που βρήκε το Unfollow τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία εντός φυλακής την οποία μαγνητοφωνούσε προφανώς ο ισοβίτης ; Προφανώς προμηθεύτηκε την συνομιλία από την πλευρά του Ομίλου Μαρινάκη, αλλά αυτό όπως και άλλα πολλά θα το αποφασίσετε εσείς οι αναγνώστες όταν θα διαθέτετε όλα τα στοιχεία.Στην συνέχεια ως γνωστόν ενεπλάκησαν στην υπόθεση με ανακοινώσεις η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατήγγειλαν τους Υπουργούς Πάνο Καμμένο και Κοντονή για επαφές με τον ισοβίτη και παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα η υπόθεση έρχεται οσονούπω και στη Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις των δύο παραπάνω κομμάτων. Υπήρξαν βεβαίως και επίσημες δηλώσεις των κ.κ Κοντονή και Καμμένου μέσω των οποίων απαντούν στους ισχυρισμούς της Αντιπολίτευσης. Με λίγα λόγια χαμός.

Τι έχει συμβεί ακριβώς


Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προ μηνών και κατόπιν μιας γραπτής μεν αλλά ανώνυμης δε καταγγελίας άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση του NOOR1 . Είχε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γαννουσάκη. Η πρώτη συνομιλία αφορούσε κυρίως την δραστηριότητα διακίνησης καυσίμων στον Περσικό μέσω ενός δικτύου όπου συμμετείχαν εταιρείες του Μαρινάκη, τοπικές εταιρείες διακίνησης πετρελαίων, η εταιρεία του Γιαννουσάκη. Για αυτήν την παράνομη δραστηριότητα που συνοδεύεται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Γιαννουσάκης ήταν πολύ κατατοπιστικός. Ανέφερε λεπτομέρειες και παρέπεμψε σε έγγραφα και παραστατικά. Σε ονόματα και εταιρείες. Σε τραπεζικούς λογαριασμούς .Το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών δημοσιεύτηκε από το zougla.gr την Δευτέρα 29 Μαΐου.

Διαβάστε ολόκλόκληρο το άρθρο: http://www.zougla.gr/greece/article/nor-1-pi-parasiroun-ton-mitsotaki

Σχόλια