Αποκλείστηκαν δρόμοι στη Ζάκυνθο: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά


Ανεξέλεγκτα καταστρέφει το νησί του Ιονίου η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Τρίτης (11/7) στην περιοχή των Ορθωνιών, ενώ πλέον κατεθύνεται στο χωριό των Βολιμών κι έχοντας ήδη κάψει πάνω από 1000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφθασαν στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με το πρώτο δρομολόγιο αύριο καθώς αναμένεται μεγαλή δύναμη ώστε να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγη ώρα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.
Η νύχτα στα βουνά της Ζάκυνθου προβλέπεται πολύ δύσκολη για όλους του πυροσβέστες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από χθές το απόγευμα.
Αυτή τη στιγμή, στο κτίριο του Δημαρχείου του τέως Δήμου Αλυκών έχει στηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων από τους τοπικούς φορείς και την Πυροσβεστική ώστε να συντονιστούν όλες τις ενέργειες.
Με το πρώτο φώς της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετσετέρ αναμένεται να αρχίσουν ρίξεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.
Αποκλείστηκαν δρόμοι και συνιστάται προσοχή στους διερχόμενους
Πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει να έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ αφού σε μεγάλα τμήματα του χωριού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Επίσης υπάρχουν φόβοι καθώς με την ταχύτητα που κινείται το μέτωπο δεν απέχει πολύ από κατοικημένες περιοχές.
Πηγή: newreport.gr

Σχόλια