“Αστακός” η Θεσσαλονίκη ενόψει τριμερούς και Γιούνκερ


Δρακόντεια μέτρα προστασίας θα υπάρχουν από την αστυνομία ενόψει του Ανώτατου Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας και της αναγόρευσης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στοχεύοντας στην ομαλή διεξαγωγή των παραπάνω εκδηλώσεων και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης, η αστυνομία ετοιμάζεται να λάβει ενισχυμένα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να απασχοληθεί το σύνολο των επιχειρησιακών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ενώ θα υπάρξουν ενισχύσεις με προσωπικό και εξοπλισμό από αστυνομικές υπηρεσίες όμορων νομών.
Τα μέτρα θα ξεκινήσουν από Τετάρτη 12 Ιουλίου και θα κλιμακωθούν σταδιακά μέχρι την Πέμπτη κατά την άφιξη και παραμονή των πρωθυπουργών και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη.
Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων σε σημεία περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις κορυφής, και του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, όπου θα καταλύσουν οι επίσημοι. Προβλέπονται φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ, μέχρι την προκυμαία της νέας παραλίας, ανάλογα με τις κινήσεις των διαδηλωτών. Αναλόγως, θα γίνουν και εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων. Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εδώ.
Πηγή: newreport.gr

Σχόλια