Μάχη με τις φλόγες στον Κότρωνα Λακωνίας - Κόσμος απομακρύνθηκε με ιδιωτικά σκάφη


Η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, όταν άλλαξε διεύθυνση ο αέρας - Σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ στην περιοχή βρίσκονται δύο σκάφη του Λιμενικού για το ενδεχόμενο εκκένωσης - Σε πύρινο κλοιό και ο οικισμός Παρασυρός - Συναγερμός για τις φωτιές και σε Φθιώτιδα, Βοιωτία

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθεί να δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το πρωί στον Πύρριχο της Ανατολικής Μάνης.

Ενώ το μεσημέρι οι φλόγες είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο, η ξαφνική αλλαγή στη διεύθυνση του ανέμου είχε ως αποτέλεσμα να αναζωπυρωθούν εστίες, οι οποίες μάλιστα έφτασαν σε κατοικημένες περιοχές.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στον Κότρωνα, όπου οι φλόγες έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, και ο κόσμος τρομαγμένος έχει καταφύγει στην παραλία.Στην περιοχή του Κότρωνα βρίσκονται δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ρυμουλκό, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει επίσημη εντολή επέμβασης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα σκάφη ιδιωτών έχουν ήδη φύγει από την περιοχή, απομακρύνοντας κατοίκους και παραθεριστές.


Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 23 οχήματα με 60 πυροσβέστες, 52 άτομα πεζοπόρο και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση των δυνάμεων από άλλες περιοχές.

Και νέα πυρκαγιά στην περιοχή


Στο μεταξύ βόρεια του Πυρρίχου, όπου ξεκίνησε εχθές η φωτιά που απειλεί τον Κότρωνα, ξέσπασε μια καινούργια φωτιά, κοντά στον οικισμό Παρασυρός. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα στις 19.00 επιχειρούν 8 οχήματα και 16 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα σπίτια του οικισμού, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα αναφερθεί ζημιές. Γύρω στις 23.00 το βράδυ, οι φλόγες κατευθύνονταν προς Σκουτάρι. με βάση εκπρόσωπο της υπηρεσίας.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το απόγευμα στην περιοχή.
Συναγερμός για δύο μεγάλες πυρκαγιές στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία


Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση της δυτικής Φθιώτιδας και συγκεκριμένα ανάμεσα στα χωριά Ροβολιάρι και Τσούκα.

Δυστυχώς, λόγω του αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ η δύσβατη περιοχή έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και άλλους σταθμούς και κλιμάκια της Φθιώτιδας. Ειδικότερα, εκεί επιχειρούν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρο.

Επίσης σηκώθηκαν και τα δυο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Η πυρκαγιά έκαιγε δασική έκταση με φτέρες και πουρνάρια.

Η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία.  Στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο, που κατάφεραν να θέσουν τις φλόγες υπό μερικό έλεγχο.Πηγή: protothema.grΣχόλια