Ταφόπλακα για τη Δυτική Μακεδονία η έλευση του πρωθυπουργού με ροδοπέταλα


Θυμίζει λίγο την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο ακριτικό Καστελλόριζο μετά το διάγγελμα του οποίου η χώρα μπήκε στο μηχανισμό στήριξης ζώντας χρόνια σκληρής λιτότητας. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι άρχοντες του τόπου μας και τα ενεργειακά σωματεία επιδιώκουν την ροδοστολισμένη  έλευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 
«Αφήστε να έρθει ομαλά  πρωθυπουργός και θα χειροκροτήσουμε μαζί το θάνατό μας» ανέφερε με έμφαση ο πρόεδρος των συνταξιούχων της ΔΕΗ κατά τη σύσκεψη του συντονιστικού. 
Άλλωστε μέχρι τώρα δεν έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην επερχόμενη πώληση των λιγνιτικών μονάδων πέραν του συλλαλητηρίου της Πτολεμαΐδας, το οποίο ήλθε και απήλθε.
Λίγο ενδιαφέρει τον απλό πολίτη αν είναι προσχηματικοί ή όχι οι αγώνες των συνδικάτων και της αυτοδιοίκησης. 
Αυτό που απασχολεί είναι το ζοφερό αύριο με 11.000 επαπειλούμενες θέσεις εργασίας, το οποίο δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα παραγωγικό συνέδριο. 
Εκτός αν υπάρχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα κατά την  έλευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  τόσο συγκεκριμένο και ελπιδοφόρο, το οποίο θα αναστήσει την τοπική οικονομία. Με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ , με μείωση της φορολογίας, με προγράμματα στήριξης. Δεν θέλουμε η Κοζάνη να σηματοδοτήσει εξαγγελίες για εξάλειψη της  ενεργειακής φτώχειας ούτε μείς να γίνουμε οι πρώτοι που από κέντρο της ενέργειας θα παίρνουμε κάρτες σίτισης. 
Αυτό δεν είναι ανάπτυξη, είναι υποτίμηση της ποιότητας ζωής μας.
Πηγή: prlogos.gr

Σχόλια