Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Περίπτωση “Γιακουμάκη” ο θάνατος σπουδαστή του ΤΕΙ


Συνεχίζεται το θρίλερ στο ΤΕΙ Μεσολογγίου για να βρεθούν τα αίτια που οδήγησαν στην αυτοχειρία τον 23χρονο Δημήτρη Καραγιάννη, σπουδαστή του τμήματος λογιστικής.

Έχει περάσει μια εβδομάδα και ακόμα δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι πραγματικά οδήγησε τον νεαρό στην απονενοημένη πράξη.
Δειλά-δειλά καθηγητές, εργαζόμενοι και σπουδαστές ψιθυρίζουν ότι ο θάνατος του Δημήτρη Καραγιάννη είναι μια νέα περίπτωση «Γιακουμάκη» και πως θα προσπαθήσουν να την κουκουλώσουν.
Αρκετοί μάλιστα ήταν και οι άνθρωποι του ιδρύματος που «έσπασαν» την σιωπή τους μέσα από το facebook όπου προχώρησαν σε περίεργες αναφορές σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 23χρονου Δημήτρη Καραγιάννη, κάνοντας αναφορά και στην υπόθεση «Γιακουμάκη».
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όπου ήρθε σε επικοινωνία με καθηγητές και εργαζόμενους στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, αναφέρουν πως ακούγονται φήμες για άσχημη συμπεριφορά στον συγκεκριμένο μαθητή από μερίδα της σπουδαστικής κοινότητας.
Συγκεκριμένα τονίζουν ότι ο 23χρονος ήταν ευαίσθητος χαρακτήρας κάτι που του στοίχισε καθ’ όλη την φοίτηση του στο ΤΕΙ αφού σπουδαστές και καθηγητές τον ενοχλούσαν και τον απαξίωναν.
«Το παιδί αυτό ότι έκανε το έκανε μέσα στο χώρο της σχολής που αυτό δηλώνει κάτι. Το παιδί αυτό πρέπει να είχε και κάποια προβλήματα ψυχολογικά ίσως, ήταν κλειστός χαρακτήρας, δεν είχε παρέες, δεν είχε προφίλ στο Facebook είχε μια ευαισθησία παραπάνω. Επέλεξε να κάνει αυτό που έκανε μέσα στο χώρο του ΤΕΙ… ακούγετε και λέγετε ότι στο συγκεκριμένο παιδί ασκούταν κάποια μορφή πίεσης την οποία δεν άντεξε. Η πίεση αυτή προερχόταν από συμφοιτητές, όπου σε αυτήν την ηλικία καταλαβαίνεται ότι εάν βρεις έναν ο οποίος είναι λίγο πιο χαλαρός συνήθως γίνεται θύμα. Το χειρότερο όμως είναι ότι είχαν γίνει και περιστατικά με εκπαιδευτικούς.. Όταν καθηγητές μιλούν απαξιωτικά και άσχημα στους μαθητές και εκείνοι είναι λίγο ευαίσθητοι τότε το παίρνουν αλλιώς.. Τον είχαν προσβάλει εκπαιδευτικοί. Ένας συγκεκριμένος άνθρωπος που το έχει επαναλάβει και άλλες φορές και σε άλλους σπουδαστές όμως ο 23χρονος αυτός ήταν περισσότερο ευαίσθητος», λέει χαρακτηριστικά άνθρωπος του ιδρύματος μιλώντας στο protothema.gr.
Χαρακτηριστικά άνθρωπος μέσα από την σπουδαστική κοινότητα υπογράμμισε ότι ο Δημήτρης ήταν ένα παιδί με χαμηλών τόνων, μοναχικός χαρακτήρας και εύσωμος, τον τελευταίο καιρό χρωστούσε 13 μαθήματα και πραγματοποίησε την πράξη του αυτή εντός του κτηρίου του ΤΕΙ.
Ο ίδιος μαζί με ανθρώπους που γνώριζαν τον Δημήτρη αναρωτιούνται πως ένας σπουδαστής που χρώστα τόσα πολλά μαθήματα δεν πάει να δώσει έστω ένα μάθημα και στην συνέχεια προτιμά να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη και όχι να μιλήσει με κάποιον δικό του άνθρωπο.
«Υπάρχει και μια νοοτροπία στους ωρομίσθιους καθηγητές των ιδρυμάτων που προκειμένου να πάρουν ώρες, «κόβουν» ολόκληρα αμφιθέατρα ώστε οι σπουδαστές αυτοί να ξανά δώσουν και εκείνος να ξανά πάρει τις ώρες του μαθήματος του. Το συγκεκριμένο τμήμα Λογιστικής λειτουργεί αποκλειστικά με εκτάκτους έχει μόνο ένα μόνιμο καθηγητή. Τώρα ένα ‘ένας φοιτητής είναι ευαίσθητος τον αντιμετωπίζουν άσχημα τον κόβουν άδικά και δεν έχει και καλή σχέση με το σπίτι του δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό. Αυτός χρωστούσε 13 μαθήματα, την συγκεκριμένη εξεταστική δεν πήγε να δώσει τίποτα από τα μαθήματα που χρωστούσε. Εάν τα βάλεις κάτω αυτά που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο παιδί είναι πολύ περίεργα, δηλαδή δεν γίνετε να χρωστάει τόσα μαθήματα και να μην πάει να δώσει ένα μάθημα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Πηγή: protothema.gr

Σχόλια