Αποφυλακίστηκε ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος


Ελεύθερος μετά από 9 χρόνια στην φυλακή ο Βασίλης Στεφανάκος, χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου. Ο φερόμενος ηγέτης της ελληνικής Μαφίας αποχαιρέτησε το κελί του στον Κορυδαλλό. 


Οργή σε πλήθος αστυνομικών προκαλεί η ταχύτητα με την οποία όχι μόνο αδειάζουν παντελώς άκριτα οι φυλακές αλλά και ανακυκλώνεται το ποινικό έγκλημα στους δρόμους από τους αποφυλακισμένους βαρυποινίτες και επικίνδυνους κακοποιούς.
AdTech AdΓια πολλές από αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκαν πολλά χρόνια ερευνών ώστε να στοιχειοθετηθούν τα εγκλήματα τους και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να «εισπράξουν» βαρύτατες ποινές κάθειρξης για τα πεπραγμένα τους, τα οποία εξανεμίζονται.
Τραγική ειρωνεία είναι ότι με χρήση αυτού του νόμου αποφυλακίζεται και ο φερόμενος ηγέτης της Greek Mafia, Βασίλης Στεφανάκος την ίδια στιγμή όμως που εκκρεμεί ένα συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ενός από τους πλέον επιτυχημένους αστυνομικούς που γνώρισε ποτέ η ΕΛ.ΑΣ. τον Σταύρο Σταυρόπουλο, που φρόντισε για την καταδίκη πολλών μαφιόζων και που πρόσφατα αποστρατεύτηκε εξαιτίας της διαφορετικής άποψης που είχε για εκείνον ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκας.
Και είναι να αναρωτιέται κανείς πια για την λογική, αν αυτή υπάρχει, που ασκείται ειδικά τα τελευταία χρόνια. Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι τα κάγκελα της φυλακής αποδείχτηκε στην πράξη πως σε καμία των περιπτώσεων δεν περιόρισαν την ποινική δραστηριότητα ορισμένων διαβόητων μαφιόζων, αντιθέτως την έφεραν σε άμεση και στενή συνεργασία ακόμα με και με τρομοκράτες, αυτή όμως είναι επίσης μία απτή και ακράδαντη απόδειξη της τιτάνιας αποτυχίας διαχρονικά των ηγεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ελέγξουν τα του οίκου τους στις φυλακές!
Ο Βασίλης Στεφανάκος που διατηρούσε μάνδρα αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι, δεν είναι τυχαίο όνομα στον κόσμο της νύχτας, ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες που αναδείχτηκαν νέες ηγεσίες από τους προηγούμενους «εμφυλίους» πολέμους των μαφιόζων.
Θεωρείται από πολλούς αστυνομικούς ως το αφεντικό της τρίτης γενιάς της εγχώριας μαφίας. Ήταν στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006. Επίσης τον Ιανουάριο του 2007 είχε προσπαθήσει με τη βοήθεια δύο αστυνομικών να βγάλει νέο δελτίο ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες από το Τμήμα Ασφαλείας της Πετρούπολης.
Έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς. Ακόμη, ήταν ο αντίπαλος πόλος στον αιματηρό «εμφύλιο» των μαφιόζων. Τα χτυπήματα, που περιελάμβαναν εκρήξεις και ένοπλες επιθέσεις, παρά τον εγκλεισμό στη φυλακή των δύο αντιπάλων, διαδέχονταν το ένα το άλλο…
Η πύλη των φυλακών Κορυδαλλού άνοιξε για τον Βασίλη Στεφανάκο έπειτα από περίπου 8 χρόνια παραμονής σε αυτές. Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι. Έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία.
Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.
Ο νόμος Παρασκευόπουλου προβλέπει: Την απόλυση κρατουμένων με τον όρο της συμπλήρωσης του ενός δεκάτου για ποινές έως τρία έτη, του ενός πέμπτου για ποινές έως 5 έτη, των δυο πέμπτων για ποινές έως δέκα έτη καθώς και η μείωση του ελάχιστου χρόνου έκτισης για ποινές άνω των δέκα ετών. Επίσης, μειώνεται υπό προϋποθέσεις το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την απόλυση υπό όρους των κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια.
Πηγή: news247.gr

Σχόλια