Μετ’ εμποδίων οι εργασίες του αγωγού TAP στο Αντίγονο Αμυνταίου – Αγρότες δεν αφήνουν τον εργολάβο να σκάψει σε σπαρμένα χωράφια


Διαμάχη για την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης του Διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (TAP) σε αγροτικές εκτάσεις στο Αντίγονο, Τοπική Κοινότητα του δήμου Αμυνταίου, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, καθώς μερίδα αγροτών θέλοντας να σώσει τη σοδιά του με φυτείες καλαμποκιού, εμποδίζουν τα συνεργεία του αναδόχου του έργου.

«Πάει ο ανάδοχος να σκάψει αλλά κάποιοι αγρότες δεν τον αφήνουν, γιατί οι αγροτικές εκτάσεις που είναι φυτεμένες με καλαμπόκι δεν έχουν θεριστεί ακόμη και αυτή την περίοδο ποτίζονται εντατικά», ανέφερε μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αντιγόνου, Γιώργος Κωνσταντινίδης.
Ο πρόεδρος του Αντιγόνου εξήγησε ότι «το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω ότι σε μια σύσκεψη που έγινε πέρσι στον Φιλώτα κάποιος είπε ότι θα σκάψουν στην περιοχή τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε ο κόσμος πήγε και έσπειρε καλαμπόκι και τώρα δημιουργείται πρόβλημα στο πότισμα». Σημείωσε ωστόσο ότι η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτή δεν ήταν επίσημη θέση του TAP, με αποτέλεσμα «τις τελευταίες 3-4 μέρες πάει να σκάψει ο εργολάβος και κάποιοι αγρότες δεν τον αφήνουν». Σημείωσε μάλιστα ότι επιτροπή κατοίκων- γεωργών στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  «ζήτησε από τον εργολάβο να μην ξεκινήσει αυτή την εποχή τις εργασίες αλλά τον Οκτώβριο, αλλά δεν το δέχτηκαν».
Ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε επίσης ότι θεωρητικά «ο εργολάβος μπορεί να μπει όποτε θέλει στα χωράφια, γιατί τα χρήματα των αποζημιώσεων έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών, άσχετα αν κάποιοι  γεωργοί δεν τα έχουν πάρει ακόμη γιατί υπήρχαν για παράδειγμα κληρονομικές διαφορές και το δικαστήριο θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο».
Πηγή: e-ptolemeos.gr

Σχόλια