Βουτιές σε υψόμετρο 2050 μέτρων! Δείτε από ψηλά τη Δρακολίμνη, τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό των φυσιολατρών (βίντεο drone)


Πρόκειται ίσως για τη πιο φημισμένη διαδρομή στα Ζαγοροχώρια, αφού κάθε χρόνο χιλιάδες φυσιολάτρες την επισκέπτονται.
Αν και είναι κουραστική, στο τέλος, κάθε πεζοπόρος αποζημιώνεται για τις προσπάθειες του, από τη καταπληκτική ομορφιά του τοπίου της «Δρακόλιμνης». Με τον όρο αυτό περιγράφονται οι λίμνες που βρίσκονται στα βουνά.

Η επιστήμη θεωρεί ότι οι Δρακολίμνες είναι απομεινάρια των παγετώνων.

Στην ορεινή Ελλάδα υπάρχουν γύρω στις 60 λίμνες, εκ των οποίων οι 30 είναι μεγαλύτερες από ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Οι πιο θαυμαστές Δρακόλιμνες είναι αυτές της Τύμφης και του Σμόλικα και ακολουθούν του Γράμμου , της Φλέγκας και του Περιστερίου.

Η Δρακολίμνη της Τύμφης, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μ. στην προστατευόμενη περιοχή της Βόρειας Πίνδου και έχει έκταση περίπου 8 στρέμματα.

Ονομάζεται και Δρακολίμνη της Γκαμήλας, καθώς πίσω της ξεπροβάλλει η ομώνυμη κορυφή.

Για το βάθος της έχουν ακουστεί πολλοί μύθοι, μεταξύ των οποίων πως ένας Μπέης επί Τουρκοκρατίας έβαλε ένα πρωτοκολυμβητή από την Πρέβεζα να καταδυθεί και να μετρήσει το βάθος της. Αυτός χάθηκε στο εσωτερικό της λίμνης για 10 λεπτά και αφού κατάφερε να βγεί ζωντανός, κατατρομαγμένος άφησε εντολή να μην επιχειρήσει κανείς το ίδιο εγχείρημα.

Σύγχρονες μετρήσεις που έγιναν έδειξαν ότι δεν ξεπερνάει τα 3 μέτρα.

Σύμφωνα με την μυθολογία, στη δρακόλιμνη της Τύμφης και στη δρακόλιμνη του Σμόλικα κατοικούσαν δύο δράκοι, οι οποίοι είχαν έχθρα μεταξύ τους και κάθε φορά που αγρίευαν εκτόξευαν πέτρες ο ένας στον άλλο.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο μύθος αυτός εξηγεί το γεγονός πώς οι όχθες της Δρακόλιμνης του Σμόλικα έχουν άσπρο χρώμα με διάσπαρτες μαύρες πέτρες, ενώ οι όχθες της λίμνης της Τύμφης μαύρο χρώμα με διάσπαρτες άσπρες πέτρες.


Η πρόσβαση στη λίμνη γίνεται μέσα από το μονοπάτι που ξεκινά από το μικρό Πάπιγκο.

Η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες αλλά η φύση αποζημιώνει τον επισκέπτη.

Το τοπίο γύρω από την λίμνη, είναι γυμνό, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό, με καταπληκτική πανοραμική θέα των κορυφών του βουνού.

Η λίμνη αποτελεί δημοφιλές ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της. Πρόκειται για μικροσκοπικές σαλαμάνδρες που έχουν όψη δράκου.
Τα πολλά χιόνια που καλύπτουν την περιοχή, δεν επιτρέπουν συνήθως την πρόσβαση κατά το χειμώνα, ενώ οι καλύτερες εποχές είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι.
Το καλοκαίρι πέρα από το φυσικό τοπίο και τις φωτογραφίες, όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μια βουτιά στην λίμνη και να κολυμπήσει με τα μικρά δρακάκια, τους αλπικούς τρίτωνες, όπως ονομάζονται, που φιλοξενεί.
Δείτε εδώ το βίντεο απο τη Δρακολίμνη της Τύμφης:
Όλες οι πτήσεις drone  ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom 

Πηγή: valueforlife.gr

Σχόλια