Απίστευτες καταγγελίες Καμμένου για την «Ελληνικός Χρυσός»! «Ξέπλυμα χρήματος»- Οργισμένη αντίδραση της εταιρείας


Πρωτοφανής επίθεση κατά της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» εξαπέλυσε το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε πως «η Ελληνικός Χρυσός επρόκειτο μία απάτη που έκανε ξέπλυμα χρήματος μεταξύ της αγοράς και της πώλησης της επιχειρήσεως».
«Θεωρώ ότι στην Χαλκιδική θα γίνει για τεράστια οικολογική καταστροφή αν προχωρήσει στην εξόρυξη της επιφανείας», πρόσθεσε.

Η απάντηση της «Ελληνικός Χρυσός»
Άμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Δημητριάδης τόνισε: «Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της» και πρόσθεσε ότι «είναι πάρα πολύ βαριές αυτές οι δηλώσεις» προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο να εκστομίζονται τέτοιες καταγγελίες τη στιγμή που η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία.
Αναφερόμενος δε στο σχόλιο του κ. Καμμένου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης στην Κασσάνδρα, ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε αιχμηρά στον κυβερνητικό εταίρο ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει δικαιωθεί σε 16 περιπτώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περιβαλλοντικές μελέτες της.
Ο κ. Δημητριάδης απέφυγε να πει εάν η εταιρεία θα δώσει πολιτική διάσταση στην υπόθεση, προσφεύγοντας ακόμα και στον πρωθυπουργό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι δηλώσεις Καμμένου είναι ξεχωριστές από τη διαδικασία της διαιτησίας που έχει εκκινήσει το ελληνικό Δημόσιο απέναντι στην Ελληνικός Χρυσός.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει «μέχρι νεοτέρας» τα εγκαίνια στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, που κανονικά ήταν προγραμματισμένα για τις 15 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: thecaller.gr

Σχόλια