Καίγονται σπίτια στον Κάλαμο Αττικής, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις


Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην πυρκαγιά του Κάλαμου Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέντε οικίες έχουν καεί. Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε.
Δυναμώνει και εξαπλώνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, που είναι αρκετά μεγάλη, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.


Ο άνεμος άλλαζε συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς, με αποτέλεσμα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα να φτάσει στα όρια του οικισμού και να μπει στις αυλές των σπιτιών και πέντε οικίες να έχουν καεί.


Η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή του Καπανδριτίου.


Στο σημείο επιχειρούν 40 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα ενώ επιχειρούν και τρία ελικόπτερα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπηρεσία για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση». Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο Kalamos Beach στην παραλία.
Πηγή: newreport.gr

Σχόλια