ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Νέα δωρεά οργάνων στο Μποδοσάκειο


Νέα, τρίτη δωρεά οργάνων για το 2017, πραγματοποιείται απόψε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, από έναν 62χρονο άντρα από χωριό της Κοζάνης που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με βαριά εγκεφαλική αιμορραγία, μετά τη σχετική συγκατάθεση της οικογένειάς του όταν πληροφορήθηκε από τους γιατρούς ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Για τη λήψη των μοσχευμάτων και συγκεκριμένα για τη λήψη των νεφρών, του ήπατος και των κερατοειδών του 62χρονου έχει επιστρατευτεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, της χειρουργικής κλινικής και του αναισθησιολογκού του Μποδοσάκειου, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένονται ειδικές ομάδες μεταμοσχεύσεων από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τη λήψη των μοσχευμάτων.
Τη γενναία απόφαση έλαβαν τα 5 αδέλφια (και αδελφές), γαμπροί και νύφες του 62χρονου, όπως δήλωσε ένας από τους γαμπρούς του. Επισήμανε μάλιστα ότι η απόφαση αν και δύσκολη ήταν λίγο πολύ μονόδρομος γι’ αυτούς, καθώς ο 62χρονος που αντιμετώπιζε τα τρία τελευταία χρόνια σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του «περίμενε ο ίδιος μόσχευμα καρδιάς. Ήταν επιθυμία και του ίδιου, το είχαμε κουβεντιάσει και μας είχε πει ότι εάν μου συμβεί κάτι μπορείτε και εσείς να κάνετε το ίδιο, να δωρίσετε τα όργανά μου. Ευχόταν μόνο να είναι υγιή τα όργανά του για να δώσει ζωή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.»

Σχόλια