Το ολικό ξεπούλημα της ΕΛΒΟ: Δύο διαγωνισμούς προκήρυξε σήμερα ο εκκαθαριστής (ΕΓΓΡΑΦΑ)


Το απόλυτο ξεπούλημα της ΕΛΒΟ βρίσκεται από σήμερα σε εξέλιξη, με δύο διαγωνισμούς που προκήρυξε ο ειδικός εκκαθαριστής, η εταιρία Ernst & Young, μέσω του εκπροσώπου της κ. Μιχάλη Χουρδάκη.

Σας παραθέτουμε παρακάτω τους δύο διαγωνισμούς με σημερινή ημερομηνία, 1 Αυγούστου 2017 και καταλυτική ημερομηνία προσφορών και των δύο διαγωνισμών την 28η Αυγούστου.
Ουσιαστικά, είναι οι δύο παλαιοί διαγωνισμοί που κρίθηκαν άγονοι.
Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά:
  • Οικόπεδο 190.206,97 τετραγωνικών μέτρων στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ)25 της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου
  • Οικόπεδο 76,957 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ)25 της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου
  • Οικόπεδο 5,322 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ)25 της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου
  • Κτιριακές εγκαταστάσεις ευρισκόμενες στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου
  • Εξοπλισμός
  • Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, το σήμα και ο διακριτικός τίτλος “ΕΛΒΟ” και κάθε άλλο δικαίωμα βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τεχνογνωσία, σχέδια, άδειες ΙΤ και πατέντες που έχει κατοχυρώσει η εταιρία

Όλα τα παραπάνω με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατομμύρια ευρώ!
Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά:
  • Απόθεμα ανταλλακτικών
  • Δύο οικόπεδα στην Περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης
  • Έντεκα 4X4 Cargo στρατιωτικά φορτηγά (δεξιοτίμονα), κατασκευής 2013
Eδώ βγαίνει η είδηση ότι και ο προηγούμενος διαγωνισμός ήταν άγονος, από τη στιγμή που αναφέρεται ως “ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ”.
Η ίδια επισήμανση γίνεται και για τον πρώτο παραπάνω διαγωνισμό με τα οικόπεδα, τις κτιριακές εγκαταστάσεις και γενικά ότι κινείται και ότι δεν κινείται στην ΕΛΒΟ.
Σημειώνεται ότι οι τιμές πώλησης του δεύτερου διαγωνισμού, είναι οι ίδιες με τον προηγούμενο που τελικά όπως προαναφέραμε κρίθηκε άγονος.
Για τα αποθέματα ανταλλακτικών τα 5.000.000 ευρώ, για τα δύο οικόπεδα στο Καλοχώρι 200.000 ευρώ και για τα 11 στρατιωτικά φορτηγά 850.000 ευρώ.
Να τονίσουμε ότι οι δύο διαγωνισμοί δημοσιεύτηκαν σήμερα σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας!

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Αξίζει να τονίσουμε ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός, που αφορούσε τον πρώτο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν οι εταιρίες KMW (Γερμανία) και Paramount Group (Νότια Αφρική), κρίθηκε άγονος, ενώ άγονος όπως προαναφέραμε κρίθηκε και ο δεύτερος.
Ο ειδικός εκκαθαριστής, σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ μας, newreport.gr, έστειλε πρόσκληση συμμετοχής, χθες αργά το βράδυ, για τον νέο διαγωνισμό, σε 7-8 εταιρίες, όπως έπραξε και με τον προηγούμενο διαγωνισμό πώλησης της ΕΛΒΟ.
Σύμφωνα με τους όρους και των δύο διαγωνισμών, με την παρέλευση έξι εργάσιμων ημερών από την καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών, θα ανοίξουν οι πρώτοι φάκελοι των δικαιολογητικών, δηλαδή τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως και σε διάστημα 15 εργάσιμων ημερών από την ώρα που θα ανοίξουν οι φάκελοι των δικαιολογητικών, θα γίνει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, δηλαδή στις 15 Σεπτεμβρίου.
Με το άνοιγμα και των οικονομικών προσφορών, θα ακολουθήσει μία διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών μέσα στις επόμενες 8 εργάσιμες ημέρες. Οπότε, βάση λογικής και αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή ή επενδυτές, στα τέλη Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου, θα έχει γίνει γνωστό αν η ΕΛΒΟ θα περάσει σε ξένα χέρια… Όπως αναφέρεται στους όρους και των δύο επαναληπτικών διαγωνισμών, νέος επενδυτής θα προκύψει από το ύψος της προσφοράς και θα προτιμηθεί η υψηλότερη.
Πηγή: newreport.gr

Σχόλια