«Όχι» Παπαδημητρίου στο δικαίωμα αγοράς δανείου από τους δανειολήπτες πριν τα fundsΚατηγορηματικό «όχι» στο δικαίωμα αγοράς του δανείου από τους δανειολήπτες πριν από τα funds, είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου. 

Την ίδια ώρα, προανήγγειλε ότι θα διαπραγματευτεί με την τρόικα την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας παρά το ότι, σύμφωνα με τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, το θέμα έμοιαζε να είναι ρυθμισμένο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται η επέκταση αυτή να φθάσει στα δυο χρόνια. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι εάν η κυβέρνηση ευνοούσε την εξαγορά των δανείων από τους δανειολήπτες θα ενθάρρυνε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. 

«Τέτοια νομική υποχρέωση δεν υφίσταται, γιατί θα ενθάρρυνε στρατηγικούς κακοπληρωτές εναντίον όσων πραγματικά το χρειάζονται. Αν κάποιος γνωρίζει από πριν ότι υποχρεούται να προτείνει την εξαγορά δανείου αντί ίδιου ποσοστού, αυτός ο οφειλέτης γνωρίζει ότι είναι προς το συμφέρον του να μην το αποπληρώσει για να επωφεληθεί με την εξαγορά. Έτσι θα δημιουργηθεί μεγάλο πλήθος στρατηγικών κακοπληρωτών», είπε χαρακτηριστικά . Παράλληλα, διευκρίνισε ότι είναι αδύνατον να ξεχωρίσουν το ένα δάνειο από το άλλο, δηλαδή τα υγιή από τα «κόκκινα». 

Μάλιστα, όταν ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε το παράδειγμα της Κύπρου, ο κ. Παπαδημητρίου του απάντησε ότι επρόκειτο για μονομερή ενέργεια της κυπριακής κυβέρνησης. 


Πηγή: real.gr

Σχόλια