"800€ σε όποια φοράει μαντίλα στην Ξάνθη - Κομοτηνή"Δίνουν 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα. Η Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.


Το θέμα αυτό, που αποκάλυψε η «Π+13», δείχνει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης. Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.

Η πίεση που ασκείται από το τουρκικό κράτος στη μειονότητα σε ό,τι αφορά τη μαντίλα έχει πολλά επίπεδα. Πριμοδοτούνται όσες οικογένειες στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο με μαντίλα. Αντιθέτως, δέχονται πιέσεις και αντίποινα όσες οικογένειες δεν επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους! 
Σχόλια

  1. Απορίες. 800 € εφάπαξ ή το μήνα? Μόνο για Ξάνθη - Κομοτηνή ή και στις υπόλοιπες πόλεις και Αθήνα? Ενδιαφέρομαι γιατί δεν θα ήταν άσκημα 800 το μήνα για κάποια άνεργη που δεν τη νοιάζει και τόσο η θρησκεία! Πρόκειται για συγγενικό μου πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου