Δηλώσεις σόκ βουλευτή του Συριζα Κοζάνης.Ζητάει απο του πολίτες συμμόρφωση στις απαιτήσεις των τραπεζιτών

«Να συνεργαστούν οι δανειολήπτες με τις τράπεζες» λέει ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος μίλησε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του «Π.Λ.» για τα προαπαιτούμενα όπου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης συντάχθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης.


«Τα βασικά ζητήματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν αλλάζουν. Το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας με normal εισοδήματα προστατεύονται. 

Η κοινωνία θα το αντέξει» είπε στο Λύσανδρο Ρήγα προτρέποντας τους δανειολήπτες με εισόδημα άνω των 35.000 ευρώ, οι οποίοι μένουν απροστάτευτοι να προβούν σε ρύθμιση ως τις 31-12-2015.

Για επιδότηση του κράτους στα χαμηλότερα εισοδήματα μίλησε ο κ. Θεοφύλακτος χωρίς όμως να αναφερθεί στην υποχρέωση επιστροφής των δανεικών του δημοσίου. 

Το κέρδος για τα μικρά εισοδήματα και η υποχώρηση για τα μεγάλα εισοδήματα ενδεικτική της πολιτικής της κυβέρνησης δε συνάδει με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Ο νόμος Κατσέλη εξακολουθεί να ισχύει» είπε ο βουλευτής. 

Κάλεσε τέλος τους δανειολήπτες να συνεργαστούν με τις υποδείξεις της τράπεζας και να απαντούν στους χρόνους που τίθενται για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αυτά από τον πρώην και νυν πρόεδρο του ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος άρχισε να βλέπει κάτω από άλλο πρίσμα τα πράγματα ζητώντας τη συμμόρφωση των πολιτών στις επιταγές του τραπεζίτη. 

Καιρός πάντως είναι το Δ.Σ. του ΚΕΠΚΑ να κάνει εκλογές, γιατί οι δύο ρόλοι είναι ασυμβίβαστοι.

Σχόλια