Στην Ακτή Ελεφαντοστού ο ΚουίκΠρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και της βιομάζας, να επενδύσουν στην Ακτή Ελεφαντοστού, απέστειλε ο υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίων της χώρας της δυτικής Αφρικής, κατά τη συνάντησή του με τον Τέρενς Κουίκ.

«Οι πίνακες ηλιακών κυττάρων (solar panels), η βιομάζα και στα βόρεια της χώρας -σε μικρότερο βαθμό- τα αιολικά πάρκα είναι οι ενεργειακοί στόχοι μας, στους οποίους θα θέλαμε τη συνεργασία μας με αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τιερί Τανό, στη συνάντηση που είχε στο Αμπιτζάν με τον κ. Κουίκ, στο περιθώριο των διμερών συναντήσεών του, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικανικής Ένωσης.

Ανάλογο κλίμα είχε αποτυπωθεί νωρίτερα κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών με τον τέως υπουργό Εμπορίου,της Ακτής Ελεφαντοστού, κατά την οποία συζητήθηκαν αναλυτικότερα οι τομείς ενδιαφέροντος.Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΦΥΠΕΞ, Ζαν-Λουί Μπιγιόν, ζήτησε από την ελληνική πλευρά να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας για διμερείς συνεργασίες, με δεδομένο ότι με τους υψηλούς ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της Ακτής του Ελεφαντοστού, υπάρχουν πολλοί τομείς ενδιαφέροντος, όπως ο κατασκευαστικός, η τυποποίηση προϊόντων, ο ναυτιλιακός και κυρίως ο τομέας πληροφορικής και νέων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος πλέον του πανίσχυρου επιχειρηματικού φόρουμ της χώρας επισήμανε κατά τη συνάντηση: 

«Πληροφορούμαι με πολύ μεγάλη χαρά για εσάς τους Έλληνες, ότι έχετε αντιστρέψει την κατάσταση και ότι όλοι οι μακρο-οικονομικοί δείκτες, αλλά και πολλοί δείκτες της καθημερινότητάς σας, έχουν πολλά σημαντικά θετικά πρόσημα» επισημαίνοντας πως, μόνο ελάχιστα Μέσα το διακινούν ειδησεογραφικά.

«Απεναντίας, πριν από λίγα χρόνια, όλοι έγραφαν για μία επερχόμενη καταστροφή, όλοι έλεγαν ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση, δημιουργώντας ένα πανικό. Αυτή η αντίφαση είναι σημεία των καιρών και σας το επισημαίνω επειδή υπήρξατε δημοσιογράφος. Τώρα που η Ελλάδα παίρνει τα επάνω της, ας έρθουν οι εταιρείες της να δουλέψουν εδώ μαζί μας. Σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια, όταν μάλιστα οι φορολογικοί μας νόμοι επιτρέπουν στις ξένες εταιρείες να εξάγουν 100% τα κέρδη τους χωρίς συναλλαγματικές διατυπώσεις, και όπως επίσης μία εταιρεία μπορεί να συσταθεί εδώ χωρίς γραφειοκρατία, μέσα σε 24 ώρες» προσέθεσε.


Πηγή: real.gr

Σχόλια