«Απόβαση» Τσίπρα στη Λέσβο με 17 διμοιρίες για την προστασία του


Σε ένα πραγματικό «φρούριο» μετατρέπεται η Λέσβος, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί όπου την Πέμπτη θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο βορείου Αιγαίου.  

Δεκαεπτά διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν επιστρατευτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς κάτοικοι και φορείς του νησιού έχουν προαναγγείλει «θερμή» υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις.  

Στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου δεν θα συμμετέχουν ούτε οι επαγγελματικοί, ούτε οι επιστημονικοί φορείς αλλά ούτε και ο δήμος Σάμου.   «Δεν μπορεί να μιλάμε για την ανάπτυξη όταν η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τα νησιά του Αιγαίου που να στηρίζει εν τοις πράγμασι την ανάπτυξη αυτή. Μας αυξάνουν το το ΦΠΑ και εφαρμόζουν και το τέλος διαμονής» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς.   

Ο κ. Μυρσινιάς αναφέρθηκε και στο προσφυγικό λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πρόθεση αποσυμφόρησης του νησιού από τον υπερβάλλοντα αριθμό μεταναστών και προσφύγων» ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα συλλαλητήριο την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού την Πέμπτη.   Ο κ. Ρήγας, αναφερόμενος, όπως χαρακτηριστικά είπε στις «υποτιθέμενες κινητοποιήσεις», για την επίσκεψη του πρωθυπουργό στη Λέσβο, είπε ότι «εκείνοι που αντιδρούν αδικούν τους εαυτού τους».  

«Αδικούν τους εαυτούς τους όταν έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν για την ανάπτυξη της Λέσβου. Αδικούν και την κοινωνία.

Ας το σκεφτούν καλά τις επόμενες ώρες», ανάφερε.  

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μεμονωμένες αντιδράσεις και όπως είπε τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συναντήσει με φορείς.  

Σχολιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί, είπε ότι ισχύουν ότι μέτρα είχαν ισχύσει και σε προηγούμενα συνέδρια που ήταν ο πρωθυπουργός και υπουργοί. 

Πηγή: parapolitika.gr

Σχόλια