Σοκ από Ραχήλ Μακρή: Η γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι αναγνωρισμένη από την Βουλή των Ελλήνων. Ο αντιρατσιστικός νόμος δεν αναφέρει ρητά όπως το Ολοκαύτωμα


Από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook της πρώην βουλευτή και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης κ.Ραχήλ Μακρή:

"Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το άρθρο του νόμου που επικαλούνται αυτοί που μήνυσαν τον Μπουτάρη δεν αναφέρει ρητά τις γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής, των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής αγριότητας. Παρόλο που το ζήτησα επανειλημμένα, ο υπουργός της ΝΔ αρνήθηκε να το προσθέσει δίπλα στο ολοκαύτωμα των Εβραίων και γι' αυτό το λόγο αρνήθηκα να το ψηφίσω. 

Γι αυτό το λόγο και η μήνυση αυτή που με προχειρότητα κατατέθηκε θα καταπέσει εύκολα ή θα οδηγηθεί στο αρχείο.

Φώναζα και στους συλλόγους των Ποντίων του νόμου οι οποίοι δεν άκουγαν και δεν διεκδίκησαν.
Λυπάμαι που θα σας το πω αλλά η Βουλή των Ελλήνων και οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων ρητά με τυπικό νόμο και η θέσπιση της 19ης Μαΐου ως μέρας μνήμης για την γενοκτονία δεν αποτελεί αναγνώριση όπως προϋποθέτει ο αντιρατσιστικός νόμος.
Λυπάμαι που θα σας το πω αλλά σας κοροϊδεύουν διαχρονικά και διακομματικά και οι σύλλογοι για έναν ανεξήγητο λόγο κάνουν τα στραβά μάτια ή δεν το έχουν αντιληφθεί."


Ραχήλ Μακρή:«Καταψηφίζω τον αντιρατσιστικό νόμο, γιατί δεν αναφέρεται η Γενοκτονία των Ποντίων»


9 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση της βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή για την καταψήφιση των άρθρων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στην φτωχοποίηση την Ελληνική κοινωνία και με πράξεις ή παραλείψεις τους επέτρεψαν να αναγεννηθούν ακραία κινήματα και καταδικαστέες συμπεριφορές προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Αρνούνται τους νόμους που η ίδια η Βουλή έχει ψηφίσει για τις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και την σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Δεν αποδίδουν τον πρέποντα σεβασμό στα πρώτα θύματα ρατσιστικής βίας της σύγχρονης ιστορίας. Ισοπεδώνουν τις θυσίες, τον αγώνα και το αίμα των προγόνων μας, που σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους του Κεμάλ.
Με ένα νομοσχέδιο που φιμώνει ουσιαστικά την ελευθερία έκφρασης, διχάζουν για άλλη μια φορά την κοινωνία και διαιρούν τους πολίτες δημιουργώντας ανάγκη υπεράσπισης του αυτονόητου δικαιώματος για κοινωνικές ομάδες που καλύπτονται από τις Συνταγματικές καθολικές επιταγές προστασίας της τιμής, της αξιοπρέπειας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.
Ως Βουλευτής ενός Νομού, που μεγάλο μέρος του πληθυσμού κατάγεται από πολίτες που έχουν ξεριζωθεί από τις εστίες τους αισθάνομαι ότι το χρέος προς τους προγόνους μας δεν μπορεί να παραμείνει ανεκπλήρωτο. Για όλους τους ανωτέρω λόγους καταψήφισα τα άρθρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τα οποία τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία.
Παραμένω αταλάντευτη στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του Ελληνικού Λαού αποδεικνύοντας με πράξεις ότι μπορώ να τον κοιτάω στα μάτια σε αντίθεση με βουλευτές-λαγούς που για να διατηρήσουν την καρεκλίτσα τους στην κυβέρνηση δεν ντρέπονται να κόβουν κορδέλες στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, γνωρίζοντας ότι σε λίγες μέρες θα ψηφίσουν τα αντίθετα από όσα υπόσχονταν.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
Τίτλος
Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄ 139) και προσαρμογή του στην απόφαση − πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις.
Τύπος
Νόμος
Υπουργείο
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Αριθμός Φεκ
191 A’/10.09.2014
Αριθμός Νόμου
4285
Ημ. Ψήφισης
09/09/2014
Σχετικές Συνεδριάσεις Επιτροπής
Πρακτικά – Σχετικές Συνεδριάσεις Ολομέλεια

Σχόλια