Ερήμωσαν τα πάντα στη Λέσβο λόγω Τσίπρα! Πρωτόγνωρες εικόνες με κλειστά τα καταστήματα

Έρημη πόλη θυμίζει σήμερα η πόλη της Μυτιλήνης, μιας και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί της Λέσβου.Οι επιχειρηματίες της Λέσβου έβαλαν στις πόρτες τους την αφίσα με το λόγους για τους οποίους προχώρησαν στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία και κατέβασαν τα ρολά των καταστημάτων τους.

Την ίδια ώρα η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις για την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί, υπό τον φόβο επεισοδίων από κατοίκους που διαμαρτύρονται τόσο για την αύξηση του ΦΠΑ όσο και για την κατάσταση με το προσφυγικό έχουν επιστρατευθεί δυνάμεις της αστυνομίας χωρίς προηγούμενο για επίσκεψη πρωθυπουργού σε νησί.

Την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει δέσει «συμβολικά» και το Περιπολικό Ανοιχτής Θάλασσας «ΓΑΥΔΟΣ» το οποίο είχε εμβολιστεί πριν λίγο καιρό από τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για τα μέτρα φύλαξης του πρωθυπουργού σε Λήμνο και Λέσβο, έχουν επιστρατευθεί συνολικά 300 με 350 αστυνομικοί. Ανάμεσά τους 7 διμοιρίες των ΜΑΤ. Επίσης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού θα υπάρχει ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας με τις τηλεπικοινωνίες να ελέγχονται. Τον χώρο επίσης που θα επισκέπτεται ο κ. Τσίπρας θα επιτηρεί και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού σε Λήμνο και Λέσβο

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται ήδη στην Λήμνο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, « Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Μυτιλήνης

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της υπ’ αριθ. 17/2018 από 01-05-2018 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, σήμερα (03-05-2018) ημέρα Πέμπτη και κατά τις ώρες από 16.30 έως 20.30, λόγω προγραμματισμένων εκδηλώσεων που πρόκειται να λάβουν χώρα στην πόλη της Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:

Αργύρη Εφταλιώτη,

8ης Νοεμβρίου,

Μικράς Ασίας,

Σκρα,

Τζ. Αριστάρχου.

Την ίδια ώρα, περίπου το ίδιο σκηνικό, με απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων συναντάμαι και σε ολόκληρη τη Χίο.
Σχόλια