ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ! Την ώρα που συλλαμβάνονται έμποροι ναρκωτικών ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει λέσχες για ψυχαγωγική κάνναβη!


Την στιγμή που συλλαμβάνονται και σωστά έμποροι ναρκωτικών όπως ο Ρώσος μαζί με τους συνεργούς του την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί λέσχες για ψυχαγωγική κάνναβη.
Τις προτάσεις για την αποποινικοποίηση χρήσης της ψυχαγωγικής ή ευφορικής κάνναβης παρουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας στην Διημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «YES WE CAN-NABIS».

Αχτσιόγλου και Μπαλαούρας λένε «Yes We Can-nabis»
Η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο βουλευτής, θα ακολουθήσει ένα μοντέλο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία και προβλέπει την δημιουργία σωματείων που θα καλλιεργούν ελεγχόμενες ποσότητες για τα μέλη τους. «Η ρύθμιση για την ευφορική κάνναβη περιλαμβάνει κοινωνικές λέσχες κάνναβης, Μη Κερδοσκοπικά σωματεία που θα καλλιεργούν ποσότητες αποκλειστικά για τα μέλη τους και θα διασφαλίζουν την ποιότητα της κάνναβης σε μια προσπάθεια να σταματήσει η συναλλαγή με το οργανωμένο έγκλημα. Ακόμη, προβλέπει την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας ελεγχόμενων χώρων με εγγραφή σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο και τέλος αποποινικοποίηση της κατοχής για ιδιωτική χρήση με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση των αδειοδοτημένων σημείων πώλησης και διάθεσης για να ελαχιστοποιηθεί η ανεξέλεγκτη διάθεση», ανέφερε ο κ. Μπαλαούρας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι αντίθετος με την άποψη ότι αποποινικοποιώντας την κάνναβη ανοίγουμε τον δρόμο στα σκληρά ναρκωτικά ενώ αναφέρθηκε και στις θετικές επιπτώσεις που είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της μαύρης αγοράς, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ενηλίκων χρηστών, τα οφέλη για την υγεία και φυσικά για την οικονομία.
Συνελήφθη Ρώσος που γέμιζε με κάνναβη τα μαγαζιά της παραλιακής
Ο Ρώσος χονδρέμπορος με το Mercedes που έριχνε κάνναβη στα στέκια της παραλιακής έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Ο 43χρονος, αρχηγός με στρατηγείο το διαμέρισμα του στον Άλιμο και “αποθήκη” ένα πολυτελές ασημί Mercedes που οδηγούσε μια νεαρή εντυπωσιακή Γεωργιανή και βοηθούς έναν 39χρονο Ρώσο και έναν ελληνοποιημένο Αλβανό 38χρόνων, έκανε μεγάλες δουλειές στην παραλιακή ικανοποιώντας την πελατεία του. Για τους έμπειρους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής το συγκεκριμένο πρόσωπο αποτελεί μυστήριο καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για πλαστογραφίες, απάτες ενώ το γεγονός ότι σε όλες τις επικοινωνίες δεν χρησιμοποιούσε κινητά τηλέφωνα αλλά τηλεκάρτες, ασυρμάτους και δορυφορικό τηλέφωνο τους δημιουργεί πολλά ερωτήματα αναφορικά με αυτές τις συνωμοτικού τύπου μεθόδους που παραπέμπουν σε σενάρια κατασκοπευτικών ταινιών.
Η σύλληψη του 43χρονου έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Άνω Γλυφάδα. Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν μπλόκαραν το ασημί Grand Cherokee που οδηγούσε και του πέρασαν χειροπέδες. Σε παράλληλη επιχείρηση στα νότια εντόπισαν τους συνεργούς του, τον 39χρονο Ρώσο και τον 38χρονο ελληνοποιημένο Αλβανό και τους συνέλαβαν. Όπως προέκυψε, στρατηγείο του κυκλώματος ήταν το διαμέρισμα του 43χρονου στον Άλιμο, τα ραντεβού κλείνονταν μέσω επικοινωνιών που γίνονταν με τηλεκάρτες ή ασυρμάτους (βρέθηκε ένα ολόκληρο σύστημα επικοινωνίας) ενώ αποθήκη των ναρκωτικών ήταν ένα ασημί Mercedes το οποίο ο αρχηγός έκρυβε σε υπόγειο γκαράζ στο κέντρο της Αθήνας. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που είχαν την πληροφορία για τον Ρώσο, κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από συστηματικές έρευνες και να δώσουν τέλος στη δράση του, το 2002 είχε απασχολήσει και πάλι τις αρχές. Για ναρκωτικά, απάτες, κλοπές, αποδοχή προιόντων και πλαστογραφίες. Μάλιστα στο στρατηγείο του βρέθηκαν διαβατήρια (βουλγάρικα και ρωσικά) αλλά και πολλές ταυτότητες τις οποίες χρησιμοποιούσε για να παίρνει δάνεια από τράπεζες. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.
Πηγή: arouraios.gr

Σχόλια