Είναι στα κάγκελα αλλά δεν παραιτούνται οι Σύμβουλοι Καρυπίδη


Στα «κάγκελα» βρίσκονται, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Καρυπίδη, μετά τη συμφωνία, Τσίπρα – Ζάεφ, για τ’ όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. 

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσε ψήφισμα την θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την Μακεδονία

Η πρόταση που είχε έρθει ως άποψη της παράταξης, για το Σκοπιανό ζήτημα, τον περασμένη Γενάρη, σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, μπορεί να εξέφραζε την εμπιστοσύνη – για τις διαπραγματεύσεις – στον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, παράλληλα, όμως, δήλωνε και την αντίθεση, του συνδυασμού, στη χρήση του όρου Μακεδονία ή παράγωγά του, για τ’ όνομα της γειτονικής χώρας. 

Τις τελευταίες ώρες, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, υπάρχουν παρασκηνιακές συζητήσεις, μεταξύ περιφερειακών συμβούλων, της εν λόγω παράταξης, οι οποίοι, όπως λένε, όχι απλά θα ζητήσουν, αλλά θα απαιτήσουν από τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Θοδωρή Καρυπίδη να μην παραστεί στις Πρέσπες, στην υπογραφή της συμφωνίας της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα. 

Το αν, οι συγκεκριμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δε μείνουν μόνο στα λόγια, αλλά θέσουν, τελικά, το ζήτημα στον Θ. Καρυπίδη  ή στην περίπτωση που το πράξουν, το αν καταφέρουν να τον πείσουν, να μη βρεθεί εκεί, μένει να το δούμε, καθώς είναι γνωστή η σχέση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Εξωτερικών. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως υποστηρίζουν, από τη στιγμή που η πρόταση της παράταξης, στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τη σύμφωνη γνώμη και του Περιφερειάρχη, είναι ξεκάθαρα αντίθετη με τη χρήση του όρου Μακεδονία ή παράγωγά του, για τ’ όνομα της γειτονικής χώρας, είναι σαφές, πως, σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, πρέπει να εκφραστεί δημόσια και καθαρά, με οποιονδήποτε τρόπο, αποδεικνύοντας στην πράξη πως ο συνδυασμός είναι συνεπής σε αυτά που πρεσβεύει, πραγματικά ανεξάρτητος κι όχι κομματικό «μαγαζάκι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: kozan.gr

Σχόλια