Σοκ από Ραχήλ Μακρή: Αποκάλυψε έγγραφα με τα οποία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αναγνώριση "Μακεδονικής Μειονότητας" στην Φλώρινα


Έγγραφα φωτιά αποκάλυψε, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης κ.Ραχήλ Μακρή.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα, μαζί με άλλα πρόσωπα, φέρεται να είχε προσφύγει σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας, προκειμένου η χώρα να καταδικαστεί για την μη αναγνώριση του σωματείου του. Τι  αφορά το σωματείο του; Την προαγωγή του  «τοπικού Μακεδονικού πολιτισμού»  στη Φλώρινα υποκρύπτοντας (βάσει δικαστικών αποφάσεων) τη δημιουργία εντυπώσεων για την ύπαρξη «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδακαι «την πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».Συγκεκριμένα έγραψε:"Ιδού τα έγγραφα με τα οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φλώρινας Σέλτσας μαζί με άλλους κατοίκους της Φλώρινας και της Καστοριάς προσέφυγαν στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίων της Ελλάδος και της ελληνικής δικαιοσύνης που απέρριψε την συγκρότηση σύλλογο «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» που διεκδικούσε την αναγνώριση «Μακεδονικής» μειονότητας «Μακεδονικής» γλώσσας και πολιτισμού!

Δεν μου λες Σέλτσα Και λοιποί τα λεφτά ποιος σας τα έδινε για να προσφεύγετε στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Ποιος χρηματοδοτούσε το ουράνιο τόξο και ποιον εξυπηρετήσατε; Μήπως πίσω από αυτά κρύβονται Σκοπιανοί;

Μήπως επαναλαμβάνεται η ιστορία με τους γενίτσαρους και τους κομιτατζήδες;"ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Σύμφωνα με την έκθεση του HELSINKI WATCH «Denying Ethnic IdentityTheMacedonians of Greece»  (έκδοση 1994) φαίνεται ότι ο Κωνσταντίνος  Σέλτσας του Δημητρίου, το 1990, από κοινού με τον Χρήστο Σιδηρόπουλο, Πέτρο Δίμτση, Σταύρο Αναστασιάδη, τον Κωνσταντίνο Γκότση, Αναστάσιο Μπουλέ και Σταύρο Σοβίσλη, προσφεύγουν στο πρωτοδικείο της Φλώρινας προκειμένου να αναγνωριστεί το Σωματείο τους «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», που επιδιώκει την προαγωγή του «Μακεδονικού πολιτισμού», στην περιοχή της Φλώρινας.

Την 1η Μαρτίου 1990 το Πρωτοδικείο της Φλώρινας απορρίπτει  το αίτημα για αναγνώριση του συλλόγου, κρίνοντας ότι «πραγματικός σκοπός του συλλόγου είναι η επιδίωξη της καλλιέργειας εντυπώσεων περί υπάρξεως Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αντιβαίνει το Εθνικό συμφέρον αυτής και εντεύθεν ευθέως στο Νόμο».
Απορριπτική ήταν επίσης και η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 6 Μαΐου 1991. Το δικαστήριο έκρινε ότι «δεν υφίσταται ιστορικά αποκρουστέα σλαβομακεδονική μειονότητα» και διαβλέπει επίσης «πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
Στη συνέχεια, τα μέλη του συλλόγου καταθέτουν αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Εφετείου και στις 20 Μάιου 1994 ο Άρειος Πάγος απορρίπτει την αίτηση.

Το 1997, οι εκπρόσωποι του σωματείου εκπροσωπούμενοι από τη δικηγόρο  Ιωάννα Κούρτοβικ, προσφεύγουν  στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να καταδικαστεί τη χώρα μας.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που καταθέτουν το αίτημα εμφανίζεται ένας συνεπώνυμος του κ. Σέλτσα, επίσης οδοντίατρος και επίσης γεννηθείς στη Φλώρινα το 1956.
 Η αίτησή τους αφορούσε τη γνωστή υπόθεση ίδρυσης «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού», η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «Μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα!
Τα πρόσωπα που προσφεύγουν κατά της Ελλάδας, ισχυρίζονται ευθέως ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι χαρακτηρίζονται από «Μακεδονική εθνική συνείδηση»!
Όπως ήταν προφανές και όπως άλλωστε αναφέρει το έγγραφο της προσφυγής,  όλες οι βαθμίδες των Ελληνικών Δικαστηρίων απέρριψαν τις αιτήσεις των παραπάνω προσώπων, ισχυριζόμενες ότι οι πραγματικοί σκοποί του σωματείου, δεν ήταν η προαγωγή του πολιτισμού της περιοχής, αλλά η προαγωγή της θέσης  ότι «υφίσταται Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».
Μετά την αποκάλυψη του και ειδικά μετά τη χθεσινή παρουσία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σέλτσα σε ΜΜΕ των Σκοπίων, να ομιλεί την «Μακεδονική», και να αποκαλείται από το μέσο ως ο «πρώτος Μακεδών βουλευτής της Ελλάδας», πλέον γεννούνται εύλογα ερωτήματα:
 • Ποια η σχέση του βουλευτή του κ. Κωνσταντίνου Σέλτσα του Δημητρίου, με τον Κωνσταντίνο Σέλτσα του Δημητρίου, που προσέφυγε στις αρχές διεκδικώντας την αναγνώριση της στέγης «μακεδονικού πολιτισμού» ;
 • Αν τα πρόσωπα ταυτίζονται, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις προσφυγές του Βουλευτού του κατά της Ελλάδας σε εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αναγνωριστεί «Μακεδονική» μειονότητα στη χώρα;
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις!

Σχόλια

 1. Α ρε τον γαμοπροδοτη...παλιανθρωποι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η εχροι της ελλαδος ειναι εντος της επικρατειας ,αυτο ας το προσεξουμε πολυ καλα ο σελτσας πρεπει να απολογηθη για αυτα που ειπε ον καμερα ειναι ελληνας ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ η ειναι ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΛΕΨΗΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΗ ΣΑΦΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΗ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟ'Υ'ΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΕΩΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΡΩΣ


  ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΥΤΕ ΦΥΛΗ ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ! ΕΔΩ ΤΡΩΣ & ΠΙΝΕΙΣ ...ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥ ΠΑΣ & ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΜΟΥ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΡΑΦΑΝ , ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ , ΟΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΦΥΛΗ ΣΟΥ ΗΡΘΕ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ 800 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ 2800 ΧΡΟΝΙΑ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ !!! ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, ΟΙ ΛΟΚΡΟΙ, ΟΙ ΚΑΡΕΣ, ΟΙ ΛΕΛΕΓΕΣ, ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ, ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΚΟΛΗΜΕΝΕ ! ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ : ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ... ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. AS ROTHSEI TO MOYNOSKYLO O PRODOTHS TOY SYRIZA THN IDIA TH MAKRH POY EINAI SLAVOFONHS OIKOGENEIAS.ALLA ELLHNIDA MEHRI TO KOKKALO.AYTA TA MIASMATA APLA PROSPATHOYN NA MPERDEPSOYN TON KOSMO.POTE DEN YPHRHE M(MAKEDONIKH)MEIONOTHTA.AN ENNOOYN TOYS GYFTOSKOPJIANOYS AYTO EINAI ALLO. H MAKEDONIA EINAI PANTA ANAPOSPASTO KOMMATI ELLADAS.EINAI ELLADA.AYTO POY ONEIREYONTAI ALHTES SYRIZAIOI.EINAI DIASPASH KAI PISOGYRISMA TON SYNTHHKON.SKOPJIANOI POTE DEN THA EISTE KRATOS.POTE POLITES.PANTA TSOYRMO GYFTO-ALVANO-SLAVOFONON KAI ELLHNON KRAMA.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου