Νωρίτερα ο ανασχηματισμός-Αλλάζει ο Νίκος Τόσκας


Τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι εντείνουν πλέον τα σενάρια για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες λένε ότι το επόμενο πενθήμερο δεν αποκλείεται να γίνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα καθώς ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι όσα πρόσωπα εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με την δολοφονική πυρκαγιά που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Αν και ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να μην έχει καταλήξει εάν κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά αντιλαμβάνεται ότι αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος  αυτό θα πρέπει να  συνοδευτεί και από αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.  Με λίγα λόγια θα πρέπει να πέσουν κεφάλια..
Έτσι όσο και να εκτιμάει τον υπουργό Προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα καθώς σε γενικές γραμμές το στέλεχος του ΠΡΑΤΤΩ τα είχε πάει καλά στα θέματα της ασφάλειας των πολιτών, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τον αντικαταστήσει .
Στην απόφαση του αυτή έπαιξε ρόλο εκτός των άλλων και η συνέντευξη που δόθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ και στην οποία ο υπουργός Προστασίας του πολίτη εμφανίστηκε μόνο να υποστηρίζει τις επιλογές του  και το σχέδιο της πυροσβεστικής ενώ δεν ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες που επλήγησαν..
Η αντικατάσταση του Νίκου Τόσκα δημιουργεί ωστόσο νέα δεδομένα στις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες καθώς ο επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς θα ζητήσει να μπει στην κυβέρνηση κάποιο άλλο στέλεχος από το κόμμα του.
Αν και πολλά σενάρια ακούγονται για την αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη οι πληροφορίες λένε ότι πολύ δύσκολα θα τον αντικαταστήσει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο υπουργός Εσωτερικών έχει προετοιμάσει όλους τους μηχανισμούς για τις εκλογές.
Εκτός όλων των άλλων πάντως ο υπουργός Εσωτερικών δεν έκανε λάθη στην αντιμετώπιση της κρίσης καθώς από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο κέντρο ελέγχου στο Χαλάνδρι.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να βάλει μέσα στην κυβέρνηση νέα και άφθαρτα στελέχη τα οποία θα έχουν διάθεση να δουλέψουν . Έτσι αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε αρκετά υφυπουργεία.
Πρόβλημα ωστόσο υπάρχει και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος εμφανίζεται να μην μπορεί να κρατήσει την επικοινωνία με τους δημοσιογράφους. Αν και στις δημόσιες δηλώσεις του είναι καλός και δεν έχει κάνει κανένα λάθος οι σχέσεις του με τους ανθρώπους του τύπου είναι εχθρικές. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να περάσει την κυβερνητική γραμμή σε κανένα μέσο.
Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα ο ανασχηματισμός που θα κάνει ο πρωθυπουργός την συγκεκριμένη στιγμή θα έχει άλλο χαρακτήρα από αυτόν που ήθελε να προσδώσει πριν από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι.

Πηγή: eretikos.gr

Σχόλια