Ο «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» απειλεί Ελλάδα και Σερβία.. Στο στόχαστρο ο Αναστάσιος


Μία ένοπλη εξτρεμιστική ομάδα που αυτοαποκαλείται «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» δημοσίευσε βίντεο εξαπολύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Σερβίας. Απευθύνει προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση Αλβανίας και Κοσσόβου να μην εμπορεύεται τα εδάφη και ζητά την εκδίωξη του Αρχιεπισκόπου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστάσιου. Στο βίντεο εμφανίζονται πέντε μασκοφόροι ντυμένοι στα μαύρα, μπροστά σε μία Αλβανική σημαία. Ορισμένοι απ’ αυτούς κρατούν καλάσνικοφ. Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο Twitter από τον Ολλανδό δημοσιογράφο Βίντσεντ Τριέστε που εργάζεται στην Αλβανία και έχει μεταφράσει  τα πάντα στα αγγλικά.

«Ζητάμε από τους πολιτικούς να σταματήσουν να πωλούν ή να εμπορεύονται εδάφη  για τα δικά τους συμφέροντα. Πρέπει να πιέσουμε πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα να αποσύρει τον στρατιωτικό νόμο (με την Αλβανία). Πρέπει να εκδιώξουμε τον επικεφαλής της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Έλληνα). Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τις συνομιλίες για εμπόριο με εδάφη της Βόρειας Μιτρόβιτσα και την Κοιλάδα του Πρέσεβο», αναφέρει το τελεσίγραφο των Αλβανών στο βίντεο.
Προσθέτει ότι είναι το πρώτο μήνυμα που σχετίζεται με την πιθανή ανταλλαγή εδαφών ως λύση στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.
Σημειώνει και ένα χαρακτηριστικό στοιχείο ότι ο άνθρωπος που μιλά έχει μια ξεκάθαρη αλβανική προφορά της νότιας Αλβανίας, ενώ στο μήνυμα οι εξτρεμιστές αυτής της ομάδας αναφέρονται με έμφαση στο Κοσσυφοπέδιο.
Το βίντεο αναμεταδόθηκε από δεκάδες μέσα ενημέρωσης σε Αλβανία, Κόσσοβο και Σερβία και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες. Μπορείτε να το δείτε εδώ.
Ωστόσο από τον Ολλανδό δημοσιογράφο αποσύρθηκε από το Twitter χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.

Πηγή: epiruspost.gr

Σχόλια