Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπλοκάρει την έρευνα για το Μάτι


Παγώνει στο τελικό της στάδιο η έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 99 συνανθρώπους μας. Η έρευνα, που μετά την παραλαβή του πορίσματος του πραγματογνώμονα τον οποίο είχε ορίσει η εισαγγελία Πρωτοδικών όδευε προς την κλήτευση υπόπτων για τέλεση αδικημάτων, μπλοκάρει με ένα έγγραφο που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έστειλε προ ημερών η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Έτσι η "κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα" μπλοκάρεται, μέχρι νεωτέρας και ενώ ολοκληρωνόταν η προκαταρκτική εξέταση την οποία διενήργησε το συντομότερο δυνατό ο επί τέσσερα χρόνια προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος. Ο εισαγγελέας παρέλαβε άλλωστε προ ημερών το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα, κάτι που θα κάνει ο εισαγγελέας όταν ολοκληρώσει την έρευνα του.
Στο μέλλον (!!)
Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την κλήτευση υπόπτων από όλο το φάσμα της κρατικής μηχανής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα έγγραφο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ήρθε να ανάψει "φωτιές", μπλοκάροντας  ουσιαστικά την επικείμενη κλήτευση σε εξηγήσεις των υπόπτων.
Με το έγγραφό της η κ. Δημητρίου ζητεί να συσχετιστεί στη δικογραφία το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου από τη διοικητική έρευνα που διέταξε μόλις πριν λίγες ημέρες προκειμένου να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες. Και προκαλεί βέβαια εύλογες απορίες γιατί πρέπει μία ποινική έρευνα η οποία μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως κατεπείγουσα να πρέπει να λάβει υπόψη της και να συνεκτιμήσει τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου.
Δημιουργεί επίσης την αίσθηση της κωλυσιεργίας και της καθυστέρησης αφού την εντολή  για τη διενέργεια του διοικητικού ελέγχου όλων των εμπλεκόμενων φορέων έδωσε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στις 6 Σεπτεμβρίου (!). Συνεπώς το πόρισμα (αν αναλογιστεί κανείς πως το πόρισμα για τη Μάνδρα ολοκληρώθηκε μετά από 8μηνο) θα αργήσει να φτάσει στην εισαγγελία.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια