Μυρίζει μπαρούτι σε εκδήλωση των «Μακεδόνων» του «Ουράνιου τόξου» στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας


Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία στο Αμύνταιο της Φλώρινας λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης μελών της «μειονότητας» της «Μακεδονίας» στην Ελλάδα, όπως αυτοπροσδιορίζονται τα μέλη του κόμματος «Ουράνιο Τόξο», αλλά και της αντισυγκέντρωσης που ετοιμάζουν μέλη ακροδεξιών ομάδων.
Η εκδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη και έρχεται μόλις μία μέρα μετά την ψηφοφορία στα Σκόπια που ανοίγει το δρόμο για τις συνταγματικές αλλαγές και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Η αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή από το πρωί και ήδη στην πόλη βρίσκονται ΜΑΤ για την αποφυγή δημιουργίας επεισοδίων.
Να σημειώσουμε πως η εκδήλωση θα γίνει σε ξενοδοχείο και όχι ανοιχτό χώρο.
Το Ουράνιο Τόξο είναι ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, με έδρα τη Φλώρινα που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων της ελληνικής Μακεδονίας.
Στόχος τους είναι η αναγνώριση αυτών των Σλαβόφωνων ως εθνική «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η χοροεσπερίδα που θα πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», οδεύει προς αναβολή, καθώς η προσέλευση ομοϊδεατών είναι ισχνή.


Τι είναι το Ουράνιο Τόξο

Το Ουράνιο Τόξο είναι ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, με έδρα τη Φλώρινα που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων (δίγλωσσων Σλαβομακεδόνων) της ελληνικής Μακεδονίας.
Βασικός στόχος του κόμματος είναι η αναγνώριση αυτών των Σλαβόφωνων ως εθνική μακεδονική μειονότητα (ως Σλαβομακεδόνων) στην Ελλάδα. Όμως το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικού έθνους, αλλά ούτε και την ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας στην ελληνική Μακεδονία.

Τα φίδια σήκωσαν κεφάλι, ακόμη μιά φορά στην Μακεδονία και το αποτέλεσμα θα είναι ότι και τις προηγούμενες που το επιχείρησαν… Λιώσιμο στα Ιερά χώματα που απελευθερώθηκαν με ποταμούς αίματος…

Σχόλια