Τραγικές καταστάσεις στην Ελλάδα: Ξενοδόχοι πολυτελών καταλυμάτων τα παραδίδουν σε «μετανάστες» λόγω φόρων


Αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα.
Γνωστό έχει γίνει πλέον το σχέδιο μεταγκατάστασης των προσφύγων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, από τα νησιά του βορειο ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως έχετε διαβάσει στο el.gr, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολτικής προχώρησε στη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων, για την διαμονή των προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν. Ανάμεσα στις συμβάσεις που έχει υπογράψει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι και κάποια πολυτελή ξενοδοχεία στα Γρεβενά.
Ένα από αυτά είναι το πολυτελές Samarina Resort.
Ο ξενοδόχος από το συγκεκριμένο Resort, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» ανέφερε πως, επειδή από τα 100 ευρώ που κερδίζει τα 88 πηγαίνουν σε φόρους και λειτουργικά έξοδα και ως εκ τούτου, λόγω κρίσης, είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν στην φιλοξενία μουσουλμάνων «μεταναστών», η οποία πληρώνεται αδρά από διεθνή κονδύλια.
Η τοπική κοινωνία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, είναι διχασμένη.
Ένα κομμάτι κάνει λόγο για πλήγμα στο βιωτικό τουρισμό της περιοχής, καθώς σε αυτά τα ξενοδοχεία έρχονταν εύποροι τουρίστες, ενώ κάποιοι άλλοι λένε πως οι πρόσφυγες τονώνουν την τοπική οικονομία, καθώς έχουν μαζί τους χρήματα από τα επιδόματα του ευρωπαϊκού προγράμματο ΚΑΣ.
Με άλλα λόγια τα επιδόματα των «μεταναστών» αντικαθιστούν το χρήμα από τον τουρισμό.
Ακόμα περισσότερη εξάρτηση από την επιδοματική πολιτική Αθήνας και Βρυξελλών.

Πηγή: katohika.gr

Σχόλια